Voorspelling: Crash Bandicoot

De E3 heeft ongetwijfeld, net als ieder jaar, een heleboel verrassingen voor ons in petto, maar ik geloof er dit jaar eerlijk gezegd niet zo in. De afwezigheid van Electronic Arts en Nintendo (die alleen met The Legend of Zelda aanwezig is) voelt toch alsof je een feestje houdt waarbij je twee beste vrienden niet op komen dagen. De E3 moet dit jaar met grote verrassingen op de proppen komen, wil ik toch nog een beetje met een goed gevoel op deze E3 terugkijken.

Crash Bandicoot

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar is Crash Bandicoot. De geruchten gaan de wandelgangen rond dat er, exclusief voor de PlayStation 4, wordt gewerkt aan de terugkeer van de buidelrat. We hebben Crash Bandicoot verschillende keren voorbij zien komen in verschillende reclamespotjes van Sony. Na de overduidelijke teaser in Uncharted 4: A Thief's End weet ik het zeker. Crash Bandicoot komt terug!

Crash Bandicoot en PlayStation zijn eigenlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden, maar in 2001 is de IP uitgehuwelijkt aan de andere consoles door Activision Blizzard. Het is alsof je een Mario-game uitbrengt op de PlayStation, of een Master Chief-game uitbrengt op de Wii U, het klopt ergens gewoon niet. De rechten van de serie liggen volledig in handen van Vivendi, die in 2007 samenvoegde met Activision. Geef ze dus eens ongelijk. Crash Bandicoot was tenslotte een kaskraker voor de uitgever. Crash Bandicoot wordt aangekondigd tijdens de PlayStation-persconferentie, tenminste daar hoop ik op!

onbekend

Overig

Ik begon mijn intro een beetje somber en dat heeft drie redenen. De eerste reden is dat steeds meer uitgevers kiezen om hun games al ruim voor de E3 aan te kondigen. Dit omdat ze bang zijn om ondergesneeuwd te worden door alle andere games op de E3. Ze zijn niet in staat om hun aankondigingen geheim te houden en gooien 'per ongeluk' hun verrassingen voordat de E3 van start gaat al op straat. Heel irritant. Het tweede wat echt van mijn hart moet, is dat ik het echt jammer vind dat Nintendo niet eens een persconferentie of iets van een eigen show organiseert, behalve een livestream van The Legend of Zelda. Een Nintendo Direct-aflevering was toch prima geweest? Het laatste onderwerp dat ik toch even wil benoemen is virtual reality. Het gaat ongetwijfeld duizend keer herhaald worden hoe fantastisch VR is en wat je er allemaal mee kunt. Het is geen geheim dat ik VR nog steeds als een grote gimmick zie, net zoals 3D wat uiteindelijk ook is geflopt. Het is leuk voor even, maar heeft uiteindelijk geen toekomst. Ik vind, om toch nog even met een positief puntje af te sluiten (hoewel de aankondiging van Crash Bandicoot natuurlijk ook wel lekker gaat zijn), het wel gaaf dat Bethesda voor het tweede jaar achtereen met een eigen persconferentie komt. Ik vond de persconferentie van de Amerikaanse uitgever vorig jaar namelijk verrassend goed.

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?