Voorspelling: E3 2015 - Alex

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De E3 is samen met de gamescom altijd een gekkenhuis. Ik vind het toch altijd weer, omdat ik van games houd, de leukste momenten van het jaar. Er worden dan weer een heleboel games aangekondigd waar we weer het hele jaar op moeten teren. De nieuwe consoles zijn alweer een tijdje uit en nu moeten vooral Sony en Microsoft laten zien wat ze in huis hebben. Nintendo heeft natuurlijk mijn grootste aandacht. Al zouden ze met de eerste gameplaybeelden komen van Star Fox voor de Wii U, dan zijn ze voor mij de winnaar van deze E3.

Star Fox

De game waar ik ongetwijfeld het meest naar uitkijk op de E3 dit jaar is, Star Fox. Ik had het natuurlijk al een beetje verklapt in mijn inleiding. Star Fox is natuurlijk al door Shigeru Miyamoto geteast, maar we gaan er deze E3 ongetwijfeld meer van zien en horen. De game moet het gat van Zelda opvullen, die naar 2016 is verplaatst. Ik vermoed daarom dat de game nog dit najaar gaat uitkomen. Natuurlijk hoop je op een compleet nieuw verhaal met James McCloud in de hoofdrol. De game kan, in combinatie met de Wii U GamePad, een pareltje worden. Ik stel me zo voor dat de Wii U GamePad mijn cockpit zal zijn, en dat je op de televisie je vijanden moet uitschakelen met granaten die ik op ze afvuur.

Overig

In mijn inleiding zei ik het al: Microsoft en Sony moeten zich bewijzen deze E3. Zo heeft Sony zijn belangrijkste najaarknaller, Uncharted 4: A Thief's End doorgeschoven naar het nieuwe jaar. The Order: 1886 heeft ook niet echt gedaan wat ze er van verwacht hadden, dus ze moeten met iets komen om PlayStation 4-gebruikers aan hun trekken te doen komen. Ik denk persoonlijk dat Crash Bandicoot weer uit het stof wordt gehaald. Maar ook Microsoft heeft natuurlijk niet echt iets waarmee ze kunnen uitpakken tot dusver. Hun paradepaardje, Quantum Break is natuurlijk ook uitgesteld. Het wordt dus goed spannend waar Sony doch Microsoft mee gaan komen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer