Voorspelling: Far Cry 5

De E3-beurs in Los Angeles dit jaar belooft weer een interessant evenement te worden met verschillende juweeltjes van games. De verwachtingen zijn hoog met genoeg AAA-games in ieder genre. Ook hoop ik dat, ondanks alle gelekte screenshots en filmpjes, de publishers en developers ons nog verrassen met iets totaal onverwachts. Ik denk in de richting van een Resident Evil 8, Final Fantasy XVI, of de release van een IP die alle potentie om een compleet nieuwe franchise op de been te zetten. Bij sommige games heb je dat.

Far Cry 5

Ubisoft heeft met de Assasins Creed-serie zijn sporen verdient, maar de laatste tijd hebben ze zoveel versies uitgebracht waardoor ik mijn interesse in de franchise begon te verliezen. En eerlijk gezegd is dat ook van toepassing op Ubisoft zelf. Ik had nog nooit een Far Cry-game gespeeld dus toen ik Far Cry 4 voor het eerst opstartte in mijn PlayStation 4, waren de verwachtingen niet bijzonder hoog. Tot mijn verbazing kostte het moeite om de controller neer te leggen. Door deel vier is mijn vertrouwen in het bedrijf aardig toegenomen, maar juist daarom zijn mijn verwachtingen voor deel vijf wel hoog. Er is natuurlijk nog weinig bekend over Far Cry 5, maar je bent in ieder geval de sheriff van een County in Montana waar een sekte het gebied terroriseert. Informatie over de gameplay is nog niet bekend en het is te hopen dat ze een paar aanpassingen maken aan het nieuwste deel in de franchise. De A.I. van de vijanden mag wel omhoog voor wat uitdaging Daarbij verwacht ik meer afwisseling in het veroveren van de outposts, dat er echte helikopters worden toegevoegd (past in de setting), nieuwe wapens met diepere customization en misschien wat minder aanvallen van adelaars.

onbekend

Overig

Red Dead Redemption 2 van Rockstar is een game waar je bijna niet omheen kan en dat geldt ook voor de The Last of Us Part 2. Daarnaast behoren JRPG's tot een van mijn meest favoriete genres in gaming. De Sony PlayStation heeft daar geen gebrek aan, maar ik zit toch alweer een aantal jaren te wachten op een game die ik al verschillende malen heb uitgespeeld. Ik heb het natuurlijk over de remake van Final Fantasy VII voor de PlayStation 4. Square Enix is al jaren bezig met dit project en een releasedatum zou een oude gamer zeer gelukkig maken. Natuurlijk kunnen we een andere Japanse gigant niet vergeten. Nintendo maakt ook nieuwsgierig met Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch. Als ze ook nog even over de brug komen met een Metroid-game, dan wordt dit een goed jaar voor Nintendo (en voor ons allen). Of ze kondigen natuurlijk nog een andere leuke onverwachte, innovatieve titel aan. Hopelijk weet de E3 nog wat moois uit de hoge hoed te toveren.

onbekend

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?