Voorspelling: FIFA 15

Geplaatst: 28 april 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hoewel FIFA 15 nog niet officieel is aangekondigd door Electronic Arts, mag je er toch wel vanuit gaan dat deze game dit jaar gewoon gaat verschijnen. Daar heb je geen voorspeller voor nodig. We weten echter niet wat deze nieuwe FIFA ons moet gaan brengen. In dit artikel zal ik voor jullie een voorspelling van deze game doen op basis van de geruchten die op het internet te vinden zijn en wat ik zelf wil zien.

Wat het is

Ik kan het me absoluut niet voorstellen dat er mensen zijn die de FIFA-games niet kennen. FIFA is natuurlijk de voetbalgameserie van Electronic Arts. De eerste FIFA-game genaamd FIFA International Soccer verscheen in 1993 voor zo'n beetje alle platformen van die tijd, waaronder de pc, SNES, Mega Drive en de Game Boy. Er werden toen alleen nog maar internationale teams gebruikt met niet-bestaande spelersnamen. Deze game was een groot succes en heeft in het Verenigd Koninkrijk maar liefst zes maanden op nummer één gestaan in de verkooplijsten. Sindsdien is er elk jaar wel een nieuwe FIFA-game verschenen, die vanaf dan ook altijd met een jaartal werden voorzien. Daarnaast zijn er ook nog andere soorten FIFA-games verschenen, zoals de FIFA Street-serie, waarbij je kon straatvoetballen en veel trucjes uit kon halen, en de FIFA Manager-serie, waarbij je niet direct de spelers kon besturen maar je meer met het managen bezig was.

Wat er beter kan

Zoals je vorig jaar al hebt kunnen lezen in mijn review van FIFA 14 voor de PlayStation 4, vond ik de game heel erg goed. Het is voor mij dan ook moeilijk om punten op te noemen die echt beter kunnen in FIFA 15. Iets wat wel altijd beter kan, zijn de animaties. Soms ziet het er gewoon allemaal klungelig uit, daar is genoeg materiaal van te vinden op YouTube. Het slordigste vind ik nog wel de animaties tijdens spelonderbrekingen. De spelers lopen veel te hoekig en de animaties lopen niet zo vloeiend in elkaar over. Dit is echt iets wat in FIFA 15 beter moet zijn. Ook vind ik dat het nieuwe 3D-publiek wat meer in beeld mag worden gebracht, bijvoorbeeld bij doelpunten en gemiste kansen. Als laatste moeten de Legends uit Ultimate Team gewoon voor alle platformen beschikbaar zijn. In FIFA 14 zijn deze alleen beschikbaar voor de Xbox 360 en de Xbox One. Ultimate Team is mijn favoriete modus, en ik had graag een Legend in mijn team op de PlayStation 4 willen hebben. Het gerucht gaat rond dat de Legends in FIFA 15 voor alle platformen beschikbaar zullen zijn, nu nog maar hopen dat het waar is.

Wat je kunt verwachten

Het zou kunnen dat FIFA 15 de licenties van de UEFA Champions League en Europa League zal bevatten. Deze waren in handen van Konami met hun Pro Evolution Soccer-serie, maar volgens de geruchten is de overeenkomst tussen de UEFA en Konami voorbij en heeft Electronic Arts nu de licentie in handen voor de komende drie seizoenen. We kunnen dit jaar wellicht ook met de Jupiler League aan de slag, aangezien Voetbal International vorig jaar schreef dat de KNVB in onderhandeling was met Electronic Arts hierover. Ook kunnen we misschien voor het eerst in de serie met vrouwenteams voetballen. Vorig jaar werd er een petitie opgezet om vrouwen deel uit te laten maken van de FIFA-games. Electronic Arts heeft hier mogelijk gehoor aan gegeven, aangezien er foto's op internet zijn verschenen van een vrouw die bij de ontwikkelaar bezig was met een motion-capture-sessie. Voor nu zullen we het met deze geruchten moeten doen. Rond de E3 in juni zullen we waarschijnlijk de eerste officiële details te horen krijgen over FIFA 15.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 15

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

25 september 2014

Ontwikkelaar

EA Sports

Gameliner Awards

-

Lees meer