Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Red Dead Redemption 2

  • Ontwikkelaar Rockstar Studios
  • Eerste releasedatum 26 oktober 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Voorspelling: Red Dead Redemption 2

Afgelopen jaar verschenen er lekker veel top games en ook 2017 lijkt weer een heel mooi gamejaar te worden. Natuurlijk is er in maart al de lancering van de Nintendo Switch, waar ik zeer benieuwd naar ben. Daarnaast staan er heel wat games op mijn radar, waaronder: Horizon: Zero Dawn, Kingdom Come: Deliverance en natuurlijk Red Dead Redemption 2. Verder hoop ik dat IO Interactive meer onthuld over Hitman: Season 2, en dat we de eerste episode misschien dit jaar nog mogen verwelkomen.

Red Dead Redemption 2

In de zomer van 2010 speelde ik een geweldig western avontuur op de PlayStation 3. Het was Red Dead Redemption, een game die nu al een klassieker genoemd mag worden en naar mijn mening één van de beste games van de vorige generatie is. Lange tijd gingen er geruchten de ronde dat er een nieuwe Red Dead in ontwikkeling was, en in oktober onthulde Rockstar dan eindelijk Red Dead Redemption 2. Naast de eerste trailer is er nog niet veel over de game bekend, maar het lijkt erop dat het een prequel gaat worden op Red Dead Redemption en dat je, net zoals in GTA V, met meerdere personages kunt spelen. Ik hoop in ieder geval weer op een tof verhaal en een fraaie wereld vol met missies, random-events, gang hide-outs en geheimen.

Nintendo Switch

Mijn interesse voor Nintendo is de laatste jaren wat gedaald. Voor zowel de Wii als de Wii U verschenen simpelweg teveel casual games, en naast de toffe games van Nintendo miste ik gewoon leuke third-party-titels. Met de Nintendo Switch zou dit wel eens kunnen veranderen. Het design van de nieuwe console ziet er gewoon gaaf uit en de mogelijkheid om de Switch overal met je mee te kunnen nemen spreekt me enorm aan. Op het gebied van games heb ik nog niet veel exclusives gezien behalve The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze ziet er overigens enorm vet uit, zowel op grafisch gebied als qua gameplay. Ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe de lancering van de Nintendo Switch verloopt en welke games er allemaal op de planning staan voor de nieuwe console van Nintendo.

De twee Snipers

Als je in shooters als sluipschutter kunt spelen, dan is de keuze voor mij altijd makkelijk gemaakt. Natuurlijk heel leuk zo'n machinegeweer met honderden kogels, maar ik geef de voorkeur toch aan stil op een heuveltje of in een toren zitten en met één welgemikt schot een vijand uitschakelen. 2017 belooft voor mij dan ook een mooi jaar te worden met Sniper Elite 4 en Sniper: Ghost Warrior 3. De eerstgenoemde speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië waar jacht gemaakt kan worden op Duitse en Italiaanse soldaten. Sniper Elite 4 bevat grote sandbox levels en uiteraard de brute slow-motion X-Ray camera die jouw kogel volgt. Sniper: Ghost Warrior 3 is een totaal andere game, die meer lijkt op het concept van Far Cry. Deze first-person shooter speelt zich af in een open wereld waarin naast de verhaallijn enorm veel te doen valt. De eerste twee delen in deze serie waren geen hoogvliegers, maar dit derde deel lijkt alle minpunten van zijn voorgangers aan te pakken. Ik ben in ieder geval blij dat deze twee games beiden dit jaar verschijnen, en ook nog eens allebei in de eerste vier maanden van 2017.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?