Voorspelling: Red Dead Redemption 2

Geplaatst: 7 juni 2017 09:00
Aangepast: 30 april 2018 21:28

Je kijkt op de kalender en voordat je het weet is er weer een jaar voorbij gevlogen. Dat moment heb ik minimaal twee keer per jaar. Een van die keren is dat tijdens mijn verjaardag, de tweede keer is dat wanneer de E3 voor de deur staat. De grootste elektronica beurs staat altijd garant voor wat mooie momenten. Of het nou om nieuwe trailers, games of hardware gaat, er is altijd veel moois te zien. Afgelopen jaren neemt het echter telkens wat af. Uitgevers willen hun moment in de spotlight niet langer delen en 'lekken per ongeluk' alvast wat voortijds, of tonen al hun producten al voorafgaande aan de beurs. Toen Ubisoft vorige week hun hele line-up aankondigde voor aankomend jaar keek ik even op de kalender. Holy shit! Is het alweer juni?

Red Dead Redemption 2

Menig lid op de redactie heeft tegen me aan lopen zeuren. Rudy, Rockstar staat nooit op de E3. Rudy, Red Dead Redemption 2 is uitgesteld. Rudy, doe die cowboyhoed nou eens af. Rudy die sporen aan je schoenen maken wel erg veel geluid. Ik zeg: fuck it! Rockstar gaat echt wel wat van Red Dead Redemption 2 tonen. Ja, de game is laatst uitgesteld, maar destijds kregen we wel een aantal vette screenshots voor de kiezen. Ik kan niet geloven dat Rockstar niet even wil tonen dat zei de beste game van 2018 aan het maken zijn. De game staat namelijk gepland voor een release in het begin van 2018. Dat betekent dat er geen E3-momentje meer te pakken is volgend jaar. Daarbij moet Rockstar de gamer warm houden en ervoor zorgen dat ze niet meegenomen worden in de bombarie van al die andere games. Daarom krijgen we heus wel die brute trailer te zien. Mark my words.

Overig

Als gamingjournalist is de E3 natuurlijk een pittig evenement. Niet omdat er zoveel persconferenties zijn, maar vooral omdat het in Amerika is. Dat betekent rottijden met als resultaat blikjes energydrink die worden ingekocht per treetje. Mijn treetje staat al klaar want menig persconferentie wil ik zien. Niet alleen voor de vette games, maar ook voor de mega tenenkrommende presentaties, please Japan, make me proud! Eindelijk krijgen we meer te horen over Microsofts Project Scorpio, en hopelijk worden de broodnodige games voor de Switch getoond (Mario, waar ben je?). Naughty Dog komt met een mooie line-up, zo is Uncharted ook weer aanwezig, maar dit keer zonder Nathan Drake, zien we waarschijnlijk meer van The Last of Us Part 2, en zien we ook wat van oud mascotte, Crash Bandicoot (I know, andere ontwikkelaar, maar het is en blijft Naughty Dog). Ubisoft heeft al veel onthuld van zijn line-up, maar weet vast nog iets uit de hoge hoed te toveren, zoals het thema van Assassin's Creed bijvoorbeeld. Als laatste verwacht ik meer te zien over een game waar ik al lang op zit te wachten, Marvel vs Capcom Infinite. De game staat al een flinke tijd op mijn lijstje, maar het is bijna zover! Anyway, genoeg om naar uit te kijken dus.

Aankomende dagen blikt de hele redactie vooruit op de E3. Het mooie van een diverse redactie is dat iedereen zit te wachten op een andere game. Staat jouw game dus niet in mijn lijstje, check dan vooral de andere artikelen! Op welke game zit jij eigenlijk te wachten?

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

26 oktober 2018

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer