Voorspelling: Shadow of the Tomb Raider

Geplaatst: 7 juni 2017 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In de pre E3-show heeft Ubisoft zijn kruit al verschoten. Hoe vet was het geweest als Far Cry 5 op het einde van de persconferentie werd aangekondigd maandagavond? Steeds meer uitgevers hebben blijkbaar niet meer het geduld om het wachten tot de E3 en maken hun games vroegtijdig bekend, erg jammer. Daar heb ik best een beetje moeite mee, het liefst hoor ik niets en word ik tijdens de E3 verrast met de ene toffe aankondiging na de andere. De uitgevers kiezen ervoor om hun eigen evenementje te organiseren. Ik snap het allemaal wel, maar ik hunker naar nostalgie. Goed, misschien moet ik me er gewoon bij neerleggen.

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider is op een zeer knullige manier gelekt. Wat een ongelofelijke domoor ben je om zoiets in de metro open te hebben staan met zoveel om je heen, en hoe baas ben je dan weer om daar dan onopgemerkt een foto van te maken. Hoe dan ook, hierdoor weten we dat Shadow of the Tomb Raider er aan zit te komen, maar blijkbaar wordt de game groots aangekondigd alsof niemand zogenaamd van het bestaan afweet. De game wordt dit keer niet ontwikkeld door Crystal Dynamics, maar hoe dan ook gaat het waarschijnlijk weer een prachtige game worden. Ik hoop dat Square Enix zich niet weer laat omkopen met een zak geld door de game een jaar lang exclusief uit te brengen op de Xbox One. Hopelijk gaat Tomb Raider terug de tombes in, zoals we dat kennen van de eerste delen.

Overig

Naast Shadow of the Tomb Raider kijk ik uit naar Far Cry 5. De setting van het vijfde deel vind ik heel tof. Ik ben de Ubisoft-games sinds dit jaar pas echt enorm gaan waarderen. Zo heb ik heel wat speeluren in For Honor zitten, maar ook in Ghost Recon Wildlands heb ik de nodige uren rondgebracht in Bolivia. Helaas moeten we nog even wachten tot we met de game aan de slag kunnen. De game verschijnt namelijk pas in februari 2018. Damn Ubisoft, kom toch potverdorie op met Beyond Good and Evil 2. Tegen de tijd dat de game verschijnt geeft niemand er meer om. Kijk maar naar The Last Guardian ter voorbeeld. Verder is een nieuwe Rayman-game ook niet verkeerd, zeker voor de Nintendo Switch gaat dit een welkome aanvulling zijn. De nieuwe Mario + Rabbids-game ben ik ook wel nieuwsgierig naar. De ietwat serieuze loodgieter met de bloedirritante konijnen, wat een bazige combinatie wordt dat? We weten nog maar weinig van de game, maar het klinkt nu al goed. Ik ben denk ik één van de weinige op deze aardkloot die nog nooit The Last of Us heeft gespeeld, maar ongetwijfeld gaat deeltje twee weer een juweeltje worden. Mogelijk krijgen we nieuwe beelden van God of War te zien, maar ook de Spider Man-game van Insomniac Games ben ik erg benieuwd naar. Er is gewoon hartstikke veel waar ik naar uitkijk, maar er is zo weinig tijd dat overblijft voor de games die nu nog op de plank liggen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer