Voorspelling: Super Mario Galaxy 3

Ik vind het jaar 2015, wat games betreft, een ietwat karig jaartje. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit in 2016 goed gaat komen. De komende dagen gaat de redactie vooruitblikken op wat 2016 ons te bieden heeft. Ongetwijfeld worden we wederom voorgeschoteld met de gebruikelijke kost zoals FIFA en Call of Duty, maar natuurlijk verwachten we ook heel wat pareltjes. Hieronder presenteer ik jullie enkele voorbeelden uit de renstallen van Nintendo.

Nintendo NX

Ik ben één van de weinige gamers die nog alle vertrouwen in Nintendo, als zowel uitgever en ontwikkelaar, heeft. Nintendo heeft vorig jaar met Splatoon laten zien dat ze nog altijd van wanten weten. De Japanse ontwikkelaar is heer en meester in het maken van toffe games. De Wii U-verkoop is tot op heden teleurstellend, maar fouten maken doen we allemaal. Het doorzettingsvermogen van Nintendo is ongekend hoog. Dit jaar wordt de Nintendo NX onthuld en zoals altijd weet Nintendo dit soort nieuwe projecten altijd goed verborgen te houden voor de buitenwereld. De geruchten gaan de ronde dat de console zich prima kan meten met de Xbox One en dat is wat Nintendo nodig heeft om het imago weer een beetje op te vijzelen. Ik hoop dat de nieuwe console (of handheld) Nintendo, maar ook de Japanse game-industrie, weer op de kaart weet te zetten. Ik heb sympathie voor Japan en voor Nintendo in het bijzonder.

onbekend

The Legend of Zelda

Tijdens de E3 in 2014 is de nieuwe Legend of Zelda voor de Wii U aangekondigd. De game moest aanvankelijk in 2015 uitkomen, maar is uitgesteld naar 2016. Mogelijk heeft de nieuwe console hier iets mee te maken, maar dat maakt mij niet minder enthousiast over deze game. Wij gaan het toch nooit te weten komen. In 2014 hebben wij enkele gameplaybeelden gezien waarin Link op Epona door een prachtig, mooi gekleurde wereld galoppeert. Tussen het galopperen door vuurt Link er rustig op los met zijn pijl en boog om zijn vijand uit te schakelen.

onbekend

Super Mario Galaxy 3

Een derde Nintendo-game die op mijn lijstje staat is Super Mario Galaxy 3. Onlangs heeft Nintendo de eerste twee delen in de digitale winkel voor de Wii U geplaatst, maar stiekem hoop ik dat de game dit jaar aangekondigd wordt. Het derde galaxy-deel komt vermoedelijk uit voor zowel de Wii U als de Nintendo NX. In een driedimensionale openwereld kun je met Mario van planeet naar planeet springen en beschik je over een zee van power-ups. Heerlijk, laat maar komen die hap.

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?