Voorspelling: The Legend of Zelda

Geplaatst: 2 januari 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het jaar 2014 was voor mij een bevlogen jaar. Het was sowieso het eerste jaar dat ik geen hoofdredacteur meer was van Gameliner.nl. De gamescom kon ik daardoor voor het eerst van een heel andere kant meemaken. We hebben flink gesleuteld aan de website, zodat het weer een tijdje mee zou kunnen en hebben we een begin gemaakt met de ontwikkeling van een nieuwe website. Ook de PR heb ik in 2014 gelaten voor wat het was en in oktober heb ik GameBusiness, de uitgever van deze fantastische website, overgenomen en sinds kort is GameCensor.nl ook onderdeel van onze familie geworden. Ik heb het afgelopen jaar niet zo heel veel gespeeld, maar op dat gebied was Donkey Kong Country: Tropical Freeze toch wel een hoogtepunt en heb ik flink wat uren gestopt in Prison Architect. We zijn inmiddels in 2015 aangekomen en dat is het jaar waarin we rustig doorsleutelen aan de nieuwe website van Gameliner.nl. Maar naast een nieuwe website gaat het natuurlijk ook om de games en alle content daaromheen. Daar waar ik op gamegebied, op die enkele uitzonderingen na, het een matig jaar vond, zal dat voor 2015 heel anders zijn. Een overzicht van de games waar ik naar uitkijk in 2015.

The Legend of Zelda

Tijdens de Electronic Entertainment Expo 2014 zagen we voor het eerst de prachtige beelden van The Legend of Zelda voorbijkomen voor op de Wii U. De prachtig gekleurde landschappen deden bij mij in elk geval kippenvel bezorgen. Heel veel informatie kregen we niet, maar in december zagen we voor het eerst de gameplaybeelden en die zagen er net als de eerste beelden die we te zien kregen in juni tijdens de E3-presentatie van Nintendo er ook weer veelbelovend uit. Ik kan daarom niet wachten om op de rug van Epona de wereld van The Legend of Zelda te verkennen.

Star Fox Wii U

We weten nog weinig van Star Fox voor de Wii U, of eigenlijk weten we nog helemaal niks. Nou ja, we weten dat Star Fox dit jaar moet uitkomen, nog voordat The Legend of Zelda verschijnt voor de Wii U. We kunnen alleen maar fantaseren over deze game momenteel. Het zal hopelijk gebruikmaken van de Wii U GamePad, maar ik hoop dat het deze mogelijkheden ook niet overdrijft. Ik heb de 3DS-versie, wat een remake was van de Nintendo 64-versie, gereviewd. Hoewel het een prima game was, hoop ik dat Nintendo in staat is om een compleet nieuw avontuur neer te zetten van James McCloud en zijn vrienden.

Rise of the Tomb Raider

Ik ga een bekentenis doen: ik ben, door de enorme drukte van afgelopen jaar, nog niet toegekomen aan het aanschaffen van een next-gen console. Ik ben daarentegen wel meer op de pc gaan gamen. De PlayStation 4 zou als eerste in het rijtje next-gen naast mijn televisie komen, maar na het nieuws dat Rise of the Tomb Raider exclusief op de Xbox One uitkomt, moet ik dat plan misschien maar even herzien. Naast Peter ben ik een groot liefhebber van de Tomb Raider-serie. Ik zal koste wat het kost die game moeten hebben, al zou ik daar dus een Xbox One voor moeten aanschaffen. Ik weet dat de game misschien later nog naar de PlayStation 4 gaat komen, zo gaat dat namelijk, maar daar kan ik niet op wachten. Ik hoop aankomende E3 meer beelden van de avontuurlijke chick te zien.

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer