Voorspelling: The Witcher 3: Wild Hunt

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er kan geen twijfel over bestaan dat vorig jaar het jaar van de nieuwe consoles was. Dan heb ik het voornamelijk over de PlayStation 4 van Sony en de Xbox One van Microsoft; of je de Wii U van Nintendo ook nog mee moet rekenen als zijnde van dezelfde generatie is vervolgens de grote vraag en die laat ik daarom maar even in het midden. De komst van de nieuwe consoles heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de grote uitgevers vorig jaar wat minder groot hebben uitgepakt dan wat we van ze gewend zijn. Nu is het natuurlijk ook weer niet zo dat we helemaal geen goede games hebben gezien - dat bewijzen de lijstjes met de tien beste games van 2013 die je vorige maand hebt kunnen lezen wel - maar het was relatief gezien gewoon wat aan de magere kant wat mij betreft. Geen nood in mijn geval, aangezien ik door het afronden van de ene studie en het opstarten van een nieuwe studie sowieso niet bijster veel tijd heb gehad om alle (top)games die wel verschenen van de nodige speeluren te voorzien. Een voornemen om dat dit jaar anders te gaan doen is daarom wel op z'n plaats, maar aan de andere kant blijft de toekomst natuurlijk altijd onzeker Maar goed, genoeg gefilosofeerd, tijd voor de drie games waar ik dit jaar het meest naar uitkijk.

The Walking Dead: Season 2

The Walking Dead is een steengoede televisieserie. Tenminste, dat vind ik. De sfeer die de makers hebben neergezet is geweldig en de acteerprestaties van alle personages mogen er zeker ook zijn. Precies hetzelfde geldt eigenlijk voor de game van The Walking Dead, een door ontwikkelaar Telltale Games gemaakt avontuur met dezelfde setting als de televisieserie, maar een grotendeels ander verhaal. Het eerste seizoen is al een tijdje geleden in z'n geheel verschenen en ik kan me nog herinneren dat het niet meer dan een paar dagen heeft geduurd alvorens ik alle vijf de episodes had doorgespeeld. Als je dan weet dat elke episode een paar uurtjes in beslag neemt, kun je waarschijnlijk wel concluderen dat ik me er best mee vermaakt heb. Geen wonder dus dat ik uitkijk naar het tweede seizoen van deze gameserie. Of nou ja, de rest van het tweede seizoen dan, want de eerste van de in totaal vijf afleveringen is vorig jaar al verschenen en wat was het weer genieten. Mijn review van die eerste aflevering heeft dat denk ik wel bewezen.

Watch Dogs

Games die het voor elkaar krijgen om de toekijker met open mond naar de eerste beelden te laten kijken, zijn wat mij betreft goed uit de startblokken gekomen en verdienen een plek in een lijstje als deze. Zoals je al aan de titel en de screenshot hebt kunnen zien, heb ik het over Watch Dogs, een game die eigenlijk vorig jaar al uit had moeten komen. Ubisoft heeft er echter voor gekozen om de game uit te stellen om nog het één en ander te polijsten om zo met een nog betere game voor de dag te komen. Toch moet ik één kanttekening bij WATCH_DOGS plaatsen. Of het komt doordat men ervoor heeft gekozen de game later dan gepland uit te brengen of dat het een andere reden heeft, weet ik niet, maar de interesse en verwachting die ik na het zien van die eerste beelden had zijn inmiddels toch een beetje getemperd. Want is het niet gewoon de zoveelste game die GTA na probeert te doen met een iets andere setting en enkele nieuwe originele ideeën? We zullen het zien zodra we zelf met de game aan de slag kunnen, en er is toch ook zeker genoeg magie overgebleven om nog naar WATCH_DOGS uit te kijken.

The Witcher 3: Wild Hunt

Er zijn een aantal redenen om uit te kijken naar het derde deel in de Witcher-serie van ontwikkelaar CD Projekt RED. Oké, ik zal er maar eerlijk voor uitkomen, een aantal van die redenen heb ik rechtstreeks van de officiële website van de game geplukt, maar dat betekent niet dat ze minder waarde hebben. Zo is dit derde deel het laatste avontuur met het personage waar iedereen al twee delen verliefd op is (of toch in ieder geval interessant genoeg vindt om een heel spel lang mee op te trekken): Geralt of Rivia. Verder krijgen we een compleet open wereld voorgeschoteld, in tegenstelling tot de semi-open-wereld-met-laadschermen-tussendoor die deel één en twee kenmerkten. En tenslotte is The Witcher 3 de eerste in de serie die op de nieuwe generatie consoles zijn opwachting zal maken en daarmee een nieuwe standaard kan zetten op het gebied van graphics. De eerdere games waren immers al een verademing, dus met betere hardware kan het alleen nog maar beter worden, toch? Kijk maar naar de screenshot die je bij dit stukje ziet staan. Valt je mond niet spontaan open? Ben je niet al begonnen met kwijlen zonder dat je daar erg in had? Heb je nu niet nog meer zin gekregen om met deze game aan de slag te gaan? Ja, hè? Dat dacht ik ook.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World Championship Sports

Series

-

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Wii

Releasedatum

13 februari 2009

Ontwikkelaar

Koolhaus Games

Gameliner Awards

-

Lees meer