Voorspelling: Wii U

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het jaar 2011 was een rijk jaar aan goede games. Je ziet dat games zoals Bodycount het erg zwaar hebben gehad, terwijl vroeger zulke games het ook nog wel aardig deden. De ontwikkelaar moet van hele goede huizen komen, want anders tel je niet meer mee en kan de uitgever zomaar besluiten om een ontwikkelstudio te sluiten. Ik hoop dat in het jaar 2012 de goede games iets meer over het jaar worden verspreid, want wat we dit jaar hebben meegemaakt is eigenlijk belachelijk. Hoe belachelijk ik het ook vind, ik denk dat de gamesindustrie hier net als in 2011 mee doorgaat in 2012.

Tomb Raider

Eén van de games waar ik ontzettend naar uitkijk in 2012 is Tomb Raider. De trailer die we te zien kregen en de gameplaybeelden die we afgelopen E3 kregen te zien zagen er enorm goed uit. In de trailer zagen we een jonge Lara Croft die tijdens een boottocht in gevaar terecht kwam en uiteindelijk op een eiland terecht kwam. Ik had de hoop in de serie al bijna opgegeven na het steeds rebooten van de serie waar ik min of meer moedeloos van werd. Nu lijkt het erop dat de ontwikkelaar Crystal Dynamics goed geluisterd heeft naar de fans van de serie. Ik heb zin om weer eens flink los te gaan met vrouwelijk schoon.

Twisted Metal

Deze game is niet voor iedereen even bekend. In de game kies je gepantserde voertuig beladen met vuurwapens. De bedoeling is dat je elkaar zo snel mogelijk van het veld schiet, voordat je zelf kapotgeknald wordt. De game werd twee jaar terug tijdens de E3 aangekondigd en zou in eerste instantie in 2011 uitkomen, maar is nu verplaatst naar februari van 2012. Ik heb deel twee uit de serie helemaal grijs gespeeld en kan dus niet wachten om die irritante clown, met zijn ijscowagen, naar de schroothoop te knallen in Twisted Metal.

Nintendo Wii U

Hoewel ik er overtuigd van ben dat de Wii U nog niet in 2012 zal uitkomen, heb ik hem toch in mijn top drie toegevoegd. Dit omdat ik er nog te weinig vanaf weet. Ik wil graag weten hoe Nintendo zijn online-netwerk gaat inrichten. De Wii U bevat een soort van tablet-controller die het mogelijk maakt om er games op te spelen. Je kunt op de televisie gewoon je games in HD spelen, maar mocht je vrouw, vriendin, vriend, man of je ouders televisie willen kijken, kun je op het scherm van je controller verder spelen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer