Wolfenstein: The New Order

  • Ontwikkelaar MachineGames
  • Eerste releasedatum 20 mei 2014
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

Voorspelling: Wolfenstein: The New Order

Het jaar dat achter ons ligt was weer een zeer mooi gamejaar met vele topgames waaronder het geweldige GTA V, The Last of Us, Battlefield 4 en Tomb Raider. Voor dit jaar heb ik ook weer hoge verwachtingen en er staat genoeg op de planning waar ik naar uitkijk waaronder Murdered: Soul Suspect en Mad Max. Daarnaast zullen er dit jaar nog genoeg nieuwe games worden aangekondigd tijdens de vele beurzen en ik hoop stiekem op een nieuwe Hitman-game. Op het moment kijk ik het meest uit naar de drie onderstaande games waarvan nummertje twee al zeer spoedig in de winkels ligt.

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein 3D verscheen in 1992 en heeft het FPS-genre echt op de kaart gezet. Het is ook de eerste first-person shooter die ik ooit heb gespeeld. De game sloeg enorm aan en kreeg een aantal vervolgen waarvan ik Return to Castle Wolfenstein het beste vind. In Wolfenstein: The New Order kruipen we wederom in de huid van B.J. Blazkowitz die het opneemt tegen de Duitsers. B.J. Blazkowitz loopt tijdens een geheime missie in 1946 geheugenverlies op en wordt veertien jaar later wakker in een ziekenhuis. Daar krijgt hij te horen dat het inmiddels 1960 is en dat de Duitsers de oorlog hebben gewonnen. Het is nu aan hem om het op te nemen tegen deze bekende vijand die nu echter is uitgerust met nieuwe wapens en nieuwe technologieën.

onbekend

THIEF

Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een THIEF-game gespeeld, maar ik heb de serie wel altijd gevolgd. Toen deze nieuwe THIEF werd aangekondigd en ik de eerste trailer zag, wist ik meteen dat dit de eerste game in de serie was die ik zou gaan spelen. Ik houd persoonlijk ook erg van games waar je kunt sluipen en vijanden kunt ontwijken, en de stijl van THIEF deed me ook meteen denken aan Dishonored, wat ook al zo'n meesterlijke sluipgame is. Ik kan dan ook niet wachten totdat ik in de huid kan kruipen van meesterdief Garrett en alle waardevolle spullen uit The City kan stelen zonder ontdekt te worden.

onbekend

Sniper Elite 3

In 2012 verscheen Sniper Elite V2 en hoewel deze sniper-game zich niet kon meten met de AAA-games, heb ik me er zeer mee vermaakt. Het voelde goed om gewapend met een sluipschuttersgeweer jacht te maken op de Duitsers en te genieten van de briljante X-ray killcam. Sniper Elite 3 zal grotere sandbox-achtige levels bevatten, wat nog meer tactische mogelijkheden met zich mee brengt. Ook de setting voelt fris aan, want in plaats van de bekende kapotgeschoten straten van Berlijn gaat de Amerikaanse sluipschutter Karl Fairburne ditmaal naar Noord-Afrika waar hij jacht gaat maken op Duitse officieren. Als ontwikkelaar Rebellion de minpuntjes van Sniper Elite V2 waaronder de AI aan kan pakken, kan dit wel eens een toppertje worden!

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?