Activision Blizzard-medewerkers leggen werk neer

Geplaatst: 17 november 2021 12:16

Activision Blizzard-medewerkers leggen het werk neer. Ze eisen dat CEO Bobby Kotick aftreedt.

De rechtszaak tegen Activision Blizzard wegens seksuele intimidatie en de machocultuur die daar op de werkvloer heerst, is nog lang niet uitgevochten. Medewerkers zijn verre van tevreden met de manier waarop de top van de studio met de aantijgingen is omgegaan en eisen veranderingen. Naar aanleiding van de rechtszaak was Blizzard-president J. Allen Brack al opgestapt en niet veel later verliet diens vervanger Jen Oneal Blizzard Entertainment. Activision Blizzard-medewerkers eisen nu dat ook Activision CEO Bobby Kotick opstapt. Gisteren hebben medewerkers samen een walkout georganiseerd, waarbij honderden medewerkers zowel op kantoor als thuis het werk neer hebben gelegd uit protest. Volgens medewerkers doet het bestuur te weinig aan het veranderen van de machocultuur binnen het bedrijf. Ook heeft The Wall Street Journal gisteren een artikel gepubliceerd waarin staat dat CEO Bobby Kotick al jaren afwist van de seksuele intimidatie binnen het bedrijf en simpelweg besloot er niets aan te doen.

De impact van de rechtszaak die in juli is aangespannen tegen Activision Blizzard lijkt steeds groter te worden. Diablo IV en Overwatch 2 zijn in ieder geval al uitgesteld vanwege de rechtszaak en alles wat daarbij kwam kijken.

Bron: Activision Blizzard
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord