Baldur's Gate 3 krijgt officiële mod ondersteuning

-

Patch 7 voor Baldur’s Gate 3 is in aantocht en zit boordevol nieuwe updates. Deze nieuwe update bevat modding tools, nieuwe eindes en Quality-of-Life-verbeteringen.

Eerder werd al onthuld dat Baldur's Gate 3 geen nieuwe inhoud krijgt. Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe updates voor de game uitkomen. Zo leerden we eerder dat Baldur's Gate 3 nieuwe evil endings krijgt in de volgende patch. Een ander belangrijk hoogtepunt van de aankomende patch is de officiële modding toolkit, waarmee spelers naadloos mods kunnen maken en beheren op verschillende platforms. Verwacht nieuwe wapens, spreuken, klassen en zelfs unieke dobbelsteen skins. Mods zijn straks beschikbaar via mod.io, wat compatibiliteit en stabiliteit garandeert. Modding tools worden eerst uitgerold op pc, met plannen om uit te breiden naar consoles. Mods worden gecureerd voor stabiliteit, maar niet-ondersteunde mods kunnen straks nog steeds handmatig worden geïnstalleerd. Vanaf 3 juni vindt een gesloten alpha plaats waarbij geselecteerde mod-auteurs de toolkit testen en feedback geven. Vanaf juli vindt een gesloten bèta plaats die 1.000 pc-spelers de mogelijkheid geeft om de mods te testen die tijdens de alpha zijn gemaakt.

Patch 7 verschijnt in september.

Bron: Larian Studios
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Baldur's Gate 3

Ontwikkelaar:

Larian Studios

Uitgever:

Larian Studios

Release:

6 oktober 2020

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord