Bit: Christopher Judge: van God Killer naar CoD Killer

Geplaatst:
Aangepast: 9 december 2023 18:35

Christopher Judge, je kent 'm vast wel. Je weet wel, die beer van een vent die in Stargate SG-1 de rol van Teal'c vertolkte en - niet te vergeten - de heerlijk diepe stem van Kratos verzorgde in God of War en God of War: Ragnarok. Onze Chris houdt wel van een praatje maken, iets wat hij vorig jaar nog bewees door een monoloog van heb ik me daar te verzorgen tijdens de Game Awards. Dit jaar was 'Kratos' ook weer van de partij en mocht hij wederom een zegje doen op het podium van het prestigueuze evenement, iets wat we wederom hebben geweten. Deze keer was het niet de lengte van zijn speech die spraakmakend was, maar eerder de burn aan het adres van Sledgehammer Games.

Het was één van die dingen waar iedereen het vorig jaar over had. Christopher Judge en zijn TGA speech van een whopping acht minuten waarin hij iedereen bedankte, behalve zijn vrouw. De GVR van de gaming industrie beloofde dit jaar plechtig dat het geen repeat van vorig jaar zou worden en dat zijn monoloog van normale lengte zou zijn, iets wat we dit jaar niet kunnen zeggen van de Call of Duty campaign, die gewoon crimineel kort is. Sterker nog, volgens Judge was zijn speech van vorig jaar langer dan de Modern Warfare 3 campaign.

"Shots fired!", zoals men dat wel eens met een mooi woord zegt. Onze God Killer weet zich met één zin te transformeren naar CoD Killer, wat hem waarschijnlijk ook direct op de zwarte lijst van Activision plaatst. "Nog een bedrijf waar ik nooit meer voor werk", aldus Christopher zelf. Of hij daar mee in zijn maag zit, dat valt te betwijfelen.

Wie er wel een beetje mee in hun maag zitten zijn de devs van Modern warfare 3. Het duurde dan ook niet lang voordat de reacties op X binnen druppelden, waar maar weinig sympathie werd opgebracht voor de uitspraak van The Judge. Sommigen sloegen terug met statistieken waaruit blijkt dat CoD nog steeds meer spelers trekt dan de twee God of War games bij elkaar opgeteld. Anderen betreurden het vooral dat dit soort uitspraken werden gedaan op een evenement waarin alles draait om het vieren van het gamejaar 2023.

Van allebei valt wat te zeggen, maar goed, als men gewoon een fatsoenlijke campaign op de markt had gezet dan hadden we dit hele voorval nooit gehad. Ik zou zeggen, doe er wat mee, Activision.

Bron: X
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Modern Warfare 3 (2023)

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

10 november 2023

Ontwikkelaar

Sledgehammer Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord