Blizzard weigert mee te werken met rechtszaak

Het ziet ernaar uit dat de rechtszaak tegen Blizzard nog lang niet afgelopen is. Zo beschuldigt de staat van Californië het bedrijf ervan dat het niet mee wil werken met de rechtszaak.

Een maand geleden werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie door de Amerikaanse staat Californië. De staat heeft twee jaar lang onderzoek gedaan naar de macho-cultuur en verschillende vormen van seksuele intimidatie binnen het bedrijf. Aanvankelijk ontkende Blizzard alle aantijgingen, maar uiteindelijk besloot Blizzard-president J. Allen Brack op te stappen en vond er binnen het bedrijf een grote reorganisatie plaats. Gamesite Kotaku geeft aan dat de staat van Californië vindt dat Blizzard niet meewerkt met de rechtszaak. Zo wordt het bedrijf ervan beschuldigd haar personeel te verbieden contact te hebben met de staat, voordat ze met het bedrijf zelf hebben gesproken. Ook heeft het bedrijf het anti-vakbond advocatenkantoor WilmerHale in de arm genomen, om te voorkomen dat haar medewerkers zich verenigen tegen het bedrijf. Ook zou HR-personeel van Blizzard bewijsstukken hebben vernietigd die te maken hebben met het onderzoek van de staat.

In een statement aan Kotaku geeft Blizzard aan dat deze aantijgingen niet waar zijn en het bedrijf wel degelijk meewerkt met het onderzoek en de rechtszaak. Het ziet er wel naar uit dat dit dus nog een staartje krijgt.

BRON Kotaku

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?