Blizzard weigert mee te werken met rechtszaak

Geplaatst: 25 augustus 2021 11:36
Aangepast: 25 augustus 2021 11:36

Het ziet ernaar uit dat de rechtszaak tegen Blizzard nog lang niet afgelopen is. Zo beschuldigt de staat van Californië het bedrijf ervan dat het niet mee wil werken met de rechtszaak.

Een maand geleden werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie door de Amerikaanse staat Californië. De staat heeft twee jaar lang onderzoek gedaan naar de macho-cultuur en verschillende vormen van seksuele intimidatie binnen het bedrijf. Aanvankelijk ontkende Blizzard alle aantijgingen, maar uiteindelijk besloot Blizzard-president J. Allen Brack op te stappen en vond er binnen het bedrijf een grote reorganisatie plaats. Gamesite Kotaku geeft aan dat de staat van Californië vindt dat Blizzard niet meewerkt met de rechtszaak. Zo wordt het bedrijf ervan beschuldigd haar personeel te verbieden contact te hebben met de staat, voordat ze met het bedrijf zelf hebben gesproken. Ook heeft het bedrijf het anti-vakbond advocatenkantoor WilmerHale in de arm genomen, om te voorkomen dat haar medewerkers zich verenigen tegen het bedrijf. Ook zou HR-personeel van Blizzard bewijsstukken hebben vernietigd die te maken hebben met het onderzoek van de staat.

In een statement aan Kotaku geeft Blizzard aan dat deze aantijgingen niet waar zijn en het bedrijf wel degelijk meewerkt met het onderzoek en de rechtszaak. Het ziet er wel naar uit dat dit dus nog een staartje krijgt.

Bron: Kotaku
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord