Check hier alle The Triple-i Initiative content

Borderlands 3 cross-play gestaakt op PlayStation

Geplaatst: 31 mei 2021 12:35

Borderlands 3 heeft eindelijk een cross-play update klaar voor lancering. Cross-play wordt mogelijk op alle platformen, behalve die van Sony's PlayStation.

Dit werd bekendgemaakt via het Twitter-account van Gearbox CEO Randy Pitchford. Hij geeft aan dat hun uitgever, 2K Games, heeft gezegd dat ze de cross-play met de PlayStation-consoles moeten staken. Wat de exacte oorzaak is, is nog niet bekendgemaakt. PlayStation heeft eerder aangegeven geen fan te zijn van cross-play. Deze informatie kwam naar buiten tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple. Voormalig PlayStation hoofd van global second-party games Gio Corsi had een opmerkelijk antwoord. Hij zei dat veel ontwikkelaars experimenteren met het idee van cross-play, maar dat hij tot nu toe nog geen enkele reden had gezien om het voor PlayStation in te zetten, omdat het vanuit een zakelijk perspectief PlayStation geen direct voordeel oplevert. Ook werd tijdens de betreffende rechtszaak duidelijk dat Sony een bepaald bedrag eist, wanneer ontwikkelaars cross-play willen inzetten. Er wordt nu dus ook veel gespeculeerd op Twitter rondom de tweet van Pitchford. Bekijk hier de review van Borderlands 3.

Borderlands 3 is nu beschikbaar voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Bron: Randy Pitchford
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Borderlands 3

Series

Borderlands

Uitgever

2K Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

13 september 2019

Ontwikkelaar

Gearbox Software

Gameliner Awards

Beste game van 2019

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord