Borderlands 3

  • Ontwikkelaar Gearbox Software
  • Eerste releasedatum 13 september 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre RPG , First-Person Shooter
  • Gameliner score

Borderlands 3 cross-play gestaakt op PlayStation

Borderlands 3 heeft eindelijk een cross-play update klaar voor lancering. Cross-play wordt mogelijk op alle platformen, behalve die van Sony's PlayStation.

Dit werd bekendgemaakt via het Twitter-account van Gearbox CEO Randy Pitchford. Hij geeft aan dat hun uitgever, 2K Games, heeft gezegd dat ze de cross-play met de PlayStation-consoles moeten staken. Wat de exacte oorzaak is, is nog niet bekendgemaakt. PlayStation heeft eerder aangegeven geen fan te zijn van cross-play. Deze informatie kwam naar buiten tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple. Voormalig PlayStation hoofd van global second-party games Gio Corsi had een opmerkelijk antwoord. Hij zei dat veel ontwikkelaars experimenteren met het idee van cross-play, maar dat hij tot nu toe nog geen enkele reden had gezien om het voor PlayStation in te zetten, omdat het vanuit een zakelijk perspectief PlayStation geen direct voordeel oplevert. Ook werd tijdens de betreffende rechtszaak duidelijk dat Sony een bepaald bedrag eist, wanneer ontwikkelaars cross-play willen inzetten. Er wordt nu dus ook veel gespeculeerd op Twitter rondom de tweet van Pitchford. Bekijk hier de review van Borderlands 3.

Borderlands 3 is nu beschikbaar voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5.

BRON Randy Pitchford

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?