Borderlands 3

  • Ontwikkelaar Gearbox Software
  • Eerste releasedatum 13 september 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre RPG , First-Person Shooter
  • Gameliner score

Borderlands 3 deal kostte Epic $146 miljoen

In de rechtszaak tussen Apple en Epic Games is aan het licht gekomen dat de deal tussen Epic en 2K Games voor zes maanden exclusiviteit van Borderlands 3 in totaal 146 miljoen dollar kostte. De rechtszaak tussen Epic en Apple geeft een kijkje in de boekhouding van Epic.

In de afgelopen jaren staat Epic, naast Fortnite, bekend om haar agressieve aanpak bij het uitbreiden van haar nieuwe digitale winkel, de Epic Games Store. Hierbij heeft Epic ook vaak de tactiek ingezet om exclusiviteit voor verschillende games op pc af te kopen. Niet alle gamers zijn even blij met deze tactiek. Dankzij de rechtszaak tussen Epic Games en Apple is nu bekend wat tijdgebonden exclusiviteit kan kosten. Borderlands 3 was de eerst zes maanden exclusief in de Epic Games Store. Pas daarna kwam Borderlands 3 drie uit op andere platformen zoals Steam. De deal ging in totaal over 146 miljoen dollar. De exclusiviteit van Borderlands 3 kostte 115 miljoen, een bedrag waarvoor je een complete AAA-game kan ontwikkelen. Van dat bedrag was 80 miljoen een minimumgarantie en dat betekent dat het sowieso aan 2K werd betaald ongeacht of de game zoveel ging verdienen. De rest van het bedrag was 15 miljoen in marketing uitgaven en een 20 miljoen vergoeding. Epic heeft daar bovenop nog 31 miljoen betaald om Borderlands The Handsome Collection en Civilization VI gratis te kunnen weggeven aan haar gebruikers. Het heeft Epic veel nieuwe gebruikers opgeleverd want 53% van de mensen die Borderlands 3 kochten in de eerste twee weken waren nieuwe gebruikers. Ondanks de nieuwe gebruikers maakt Epic Games nog steeds honderden miljoenen verlies volgens Tim Sweeney. Hij verwacht dat dit in de komende drie à vier jaar zal veranderen.

onbekend

Borderlands 3 is nu zowel via de Epic Games Store en Steam te spelen.

Over auteur Kyllian Franken

Kyllian Franken Naast het schrijven voor Gameliner neemt onze Kyllian regelmatig de controller ter hand om zich in een tof avontuur te storten. Of het nu gaat om een sciencefiction game als Mass Effect of een thriller als BioShock, Kyllian speelt wat Kylli-kan. Ook voor een goede indie game draait hij zijn hand niet om. Sterker nog, stiekem heeft hij er een zwak voor. Kijk dus niet raar op als je hem betrapt op een speelsessie met Sable of Road 96.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?