Capcom plant volgende Resident Evil-remake en RE9

Geplaatst: 20 mei 2024 15:55
Aangepast: 23 mei 2024 10:24
-

Er is altijd genoeg te beleven (en te spelen) wanneer je fan bent van de Resident Evil-franchise. De laatste geruchten voorspellen een onverwachte remake.

Meerdere leakers, insiders en andere beroepsverklappers claimen dat Capcom bezig is met een remake van het allereerste deel. Nu vraag je je wellicht af: maar die bestaat toch al? In 2002 werd er inderdaad een geremasterde versie van Resident Evil (1996) uitgebracht. Echter, volgens de laatste geruchten is de Japanse ontwikkelaar bezig met een volledige remake, wat we onlangs zagen bij Resident Evil 2, Resident Evil 3 en natuurlijk Resident Evil 4. Waarom ze weer beginnen bij stap één heeft een duidelijke reden. In 2026 bestaat de Resident Evil-franchise 30 jaar en Capcom viert dit maar al te graag. Een hypermoderne remake van de start van de reeks is alleen maar logisch. De remake zou naar verluidt een uitgebreider verhaal kennen met een langzamer tempo, waarin de zombies nog meer kogels kunnen koppen als in de vorige games. Capcom heeft verder nog niet gereageerd op de claims.

Overigens is het niet alleen de remake die voor geluid zorgt binnen de Resident Evil-community. Capcom zou namelijk ook hard aan het werk zijn om Resident Evil 9 de deur uit te krijgen. Leon S. Kennedy zou de protagonist moeten zijn van het negende deel, althans in ieder geval in het intro. Er wordt gesproken over een open-wereld en de game zou zich moeten afspelen ergens in het zuidoosten van Azië rond het jaar 2025. De aankondiging van Resident Evil 9 hoort spoedig te arriveren. Denk hierbij aan showcases, zoals Summer Game Fest of de veronderstelde PlayStation Showcase die ergens in mei hoort plaats te vinden.

Wat hoop jij te zien van de volgende Resident Evil-game? Laat het ons weten!

Bron: Exputer
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil Remastered

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

20 januari 2014

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord