Charles Martinet stopt als Mario

-

Een levende legende gaat stoppen met het verzorgen van het stemwerk van 's wereld meest iconische gameheld. Charles Martinet stopt als Mario.

Charles Martinet verzorgt de stem van Mario sinds Super Mario 64. Ja, de beste man is al meer dan twintig jaar verantwoordelijk voor het inspreken van Mario en andere Mushroom Kingdom personages. Er komt echter een einde aan dit tijdperk. Charles Martinet gaat zich niet meer bezighouden met het stemwerk van de diverse figuren van Nintendo. Dit betekent niet dat Martinet stopt bij Nintendo. Hij gaat de rol van 'Mario Ambassadeur' vervullen. De geliefde acteur gaat de wereld rondreizen om fans te begroeten en de liefde voor Mario internationaal te verspreiden. Nintendo geeft aan dat er in de toekomst een video wordt uitgebracht met Charles Martinet en Shigeru Miyamoto, waarin er meer informatie wordt gedeeld.

In de The Super Mario Bros. Movie was Charles Martinet ook niet de stem van Mario, maar hij was uiteraard wel onderdeel van de film. Check hier onze top 10 Easter Eggs in The Super Mario Bros. Movie.

Nintendo bedankt Charles Martinet voor al zijn iconische en harde werk. Heb jij nog iets wat je graag wilt delen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord