Top 10: Easter Eggs in The Super Mario Bros. Movie

Hij is eindelijk uit! We hebben het natuurlijk over The Super Mario Bros. Movie, die we tijdens de première hebben mogen aanschouwen. Menig Mario-fan is richting de bioscoop getrokken om de film op het witte doek te zien schitteren. Onze uitgebreide The Super Mario Bros. Movie review gaat dieper op het materiaal in, maar dat is natuurlijk niet waar we het nu over gaan hebben. The Super Mario Bros. Movie zit namelijk tjokvol easter eggs die naar de vele Mario-games en Nintendo-franchises verwijzen. Benieuwd naar de tien beste? Dit zijn de Top 10 easter eggs in The Super Mario Bros. Movie! Oja, dit is wellicht ten overvloede, maar dit artikel bevat meer dan tien spoilers!

The Super Mario Bros Movie Easter Eggs1

10. De wall of fame in de Punch-Out!! Pizzeria

Over Punch-Out!! gesproken; de pizzeria staat boordevol memorabilia en verwijzingen. Zo zien we een arcadekast met het welbekende Donkey Kong (waarin Mario debuteerde als Jumpman), komt Charles Martinet hier graag een slice eten en hangt de muur vol met portretten van bekende boksers. Zo zien we bijvoorbeeld Bear Hugger, Glass Joe en Mr. Sandman vereeuwigd aan de muur hangen.

9. Diverse muzikale odes

The Super Mario Bros. Movie grijpt gretig terug naar het verleden. Zo horen we bijvoorbeeld tijdens het rioolsegment van de film de geliefde Underground Theme van Koji Kondo. Daarnaast horen we ook de “Plumber Rap” die de oude garde vooral kent uit de Super Mario Brothers Super Show. De meest bekende rap komt echter in de vorm van de DK Rap, bekend uit Donkey Kong 64. Dit echter niet zonder controverse. De gerenommeerde Grant Kirkhope, ooit componist bij Rare, werd namelijk niet genoemd in de credits tot ieders grote verbazing.

8. De Koopalings bestaan!

De Koopalings blijven een beetje vreemd, want wat zijn ze nou eigenlijk? Nou, blijkbaar is Ludwig een pianofabrikant. Terwijl Bowser, gespeeld door Jack Black die een Tenacious D’esque vorm aanneemt, een muzikale ode aan Peach brengt zien we hem namelijk spelen op een prachtige piano. Deze piano is door niemand minder gemaakt dan Ludwig von Koopa, de oudste van de Koopalings.

7. Een ode aan de Gamecube

Luigi is overduidelijk dankbaar voor de Gamecube. Daar wist onze groene borstelsnor namelijk te schitteren in Luigi’s Mansion. Zijn dankbaarheid is dermate groot, dat zijn ringtone letterlijk de opstartmuziek van de Nintendo Gamecube is. Het is wellicht een kleine knipoog, maar wel één die wij zonder meer kunnen waarderen.

6. Nog meer herkenbare locaties

Alhoewel de Punch-Out!! pizzeria genoeg verwijzingen bevat voor zijn eigen nummer op deze lijst, zijn er nog veel meer locaties die we even moeten aankaarten. Zo kunnen de inwoners van Brooklyn bijvoorbeeld pal naast de pizzeria een reis naar tropische oorden boeken bij de Sunshine Travel Agency, wat een overduidelijke hint is naar Super Mario Sunshine. De techies kunnen echter terecht in de Diskun Hardware Store. Deze obscure hint verwijst naar Diskun, de mascotte van de Famicom Disk System. Op de achtergrond zien we in Brooklyn ook een groot billboard met speelkaarten. Als je goed kijkt zie je dat hem om Hanafuda gaat, de kaarten die Nintendo voor zijn bekendheid als consolefabrikant produceerde. Ook The Mushroom Kingdom kent een flink aantal bekende locaties, die we voornamelijk kennen als werelden uit de diverse games. Er is echter ook een speciaal winkeltje waar je kleding kunt kopen. Crazy Cap heeft alles wat je nodig hebt, deze winkel kennen we natuurlijk uit Super Mario Odyssey.

5. De Kongs

Toen Patrick en ikzelf aandachtig naar de film aan het kijken waren, moesten we bijzonder scherp zijn in de battle arena. Terwijl Donkey Kong en Mario elkaar letterlijk de hersens inslaan, komen er namelijk flink wat bekende apenkoppen voorbij. Zo zien we onder andere Funky Kong, Dixie Kong, Kiddy Kong, Chunky Kong en Swanky Kong voorbijkomen. Oja, Cranky is natuurlijk ook in de house. De grote afwezigen waren echter Tiny Kong en Candy Kong. Heb jij ze weten te spotten, corrigeer ons dan vooral!

The Super Mario Bros Movie Easter Eggs

4. Maakt F-Zero een terugkeer?

We dachten allemaal stiekem dat Nintendo een stille en bescheiden begrafenis voor de F-Zero-franchise had gehouden, maar nu teasen ze potverdorrie toch weer dat ze nog weleens aan de franchise denken. Mario’s slaapkamer bevat namelijk niet alleen een Arwing uit Star Fox, maar ook een poster van de Falcon Flyer! Ja precies, het voertuig van Super Smash Bros.’ Captain Falcon. Ja, echt waar die Captain Falcon uit F-Zero! F-Zero 2024 officieel confirmed, je leest het hier voor het eerst.

3. It’s-a Me, Charles!

Menig fan reageerde verbolgen toen bekend werd gemaakt dat niet Charles Martinet, maar Chris Pratt de rol van Mario zou vertolken. Ergens logisch, aangezien niemand anderhalf uur naar het hoge -ietwat stereotyperende- stemmetje van Martinet’s Mario wil luisteren. Toch krijg Charles Martinet zijn moment om te shinen. Zo vertolkt hij de rol van een oude man in de Punch-Out!! pizzeria en spreekt hij de rol van Mario’s vader in.

2. De Rainbow Road shortcut

Een groot deel van de film bestaat uit het karten. Alhoewel we Mario aan menig sport hebben zien deelnemen, blijft Mario Kart toch wel ieders favoriet. Ook The Super Mario Bros. Movie zit tjokvol verwijzingen naar de bekende kartgame. Zo zien we onze helden een eigen kart samenstellen, bananen ontwijken, groene schilden ontlopen en komt zelfs het doodenge blauwe schild aan bod. De meest onopgemerkte Mario Kart easter egg komt echter in de vorm van de meest fout afgelopen shortcut op Rainbow Road. In Mario Kart 64 kan je namelijk door een jump juist te timen een groot deel van het level overslaan. Iets wat Mario blijkbaar ook wist tijdens zijn eerste ritje over de kleurrijke weg.

The Super Mario Bros Movie

1. World 1-1

Het is velen waarschijnlijk ontgaan, maar vrij vroeg in de film zien we een hedendaagse versie van het bekende World 1-1, maar dan in het hectische Brooklyn. Terwijl Mario en Luigi zich haasten naar hun eerste klus als loodgieter, dienen ze een werkplaats te doorkruizen om op tijd te komen. De oplettende kijker ziet echter bekende elementen uit World 1-1 terug. De scene sluit zelfs af met de welbekende vlaggenmast voor de Burger Castle!

World 11 Super Mario Bros Movie Easter Eggs

Heb jij nog veel leukere easter eggs gespot? Laat dat dan vooral weten in de reacties! Meer lezen over deze film? Check dan nu onze Super Mario Bros. Movie review!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?