Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

CMA: Overname Activision niet risicovol voor Sony

De Competition and Markets Authority heeft zich opnieuw uitgelaten over de overname van Activision Blizzard door Xbox. Volgens de Britse organisatie lijkt de overname niet risicovol voor de concurrentie.

Er lijkt eindelaar een soort doorbraak te komen in de overname van Activision Blizzard door Xbox. Er is al heel lang gesteggel tussen Xbox en Sony over de overname, waarbij ook veel autoriteiten zich buigen over de overname. Het grootste mikpunt van de kritiek is de serie Call of Duty. Sony is bang dat Xbox van plan is om de shooter al dan niet tijdelijk exclusief naar Xbox te brengen, waardoor Sony het nakijken heeft. De CMA heeft nu aangegeven dit risico niet te zien. Door allerlei bewijs dat door Xbox is aangevoerd, waaronder het koopgedrag van consumenten concluderen zij nu dat de overname geen groot negatief effect heeft voor de concurrerende platformen en dat Xbox er ook niet bij gebaat is om games als Call of Duty exclusief voor hun eigen consoles uit te brengen. Hiermee lijkt de definitieve overname weer een stap dichterbij.

Xbox Activision CMA

Het rapport dat voortvloeit uit het onderzoek van de CMA wordt op 26 april 2023 gepubliceerd.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?