Concord worstelt met tegenvallende cijfers

-

Het gaat op z'n zachts gezegd niet goed met de sales van de nieuwe hero shooter Concord. De nieuwe game van Firewalk Studios verkocht de afgelopen vijf dagen 'slechts' 25.000 exemplaren. Binnen de game-industrie wordt dan ook gesproken van een 'uitdagende start' voor de Overwatch-like game.

Concord, uitgebracht op 23 augustus, lijkt ondanks de steun van Sony nauwelijks van de grond te komen. Industry analyst Simon Carless meldt in een gesprek met IGN dat de game slechts 15.000 keer is verkocht op PlayStation 5 en 10.000 keer op PC, met een gelijktijdige piek van slechts 697 spelers op Steam. De tegenvallende cijfers zijn des te zorgwekkender omdat de game acht jaar in ontwikkeling is geweest en de concurrentie met gratis alternatieven groot is. Daarnaast speelt de relatief korte marketingcampagne de game parten. Concord slaagde er niet in om zich te onderscheiden van andere shooters, waardoor de game niet de commerciële impact had die gehoopt werd. Bovendien lijkt de prijs van veertig euro (en dollar!) niet aantrekkelijk in een markt vol gratis alternatieven. En dat terwijl de game over een solide basis beschikt. Tja, zonde.

Concord kwam uit op 23 augustus voor PlayStation-consoles en PC. Patrick en ikzelf hebben de game ook aan de tand mogen voelen. Mocht je twijfelen of de game iets voor jou is, check dan onze review over Concord.

Bron: IGN

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Concord

Ontwikkelaar:

Firewalk

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

23 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord