Creative Director World of Tanks ontslagen om pro-Russische uitspraken

Geplaatst: 2 maart 2022 21:50
Aangepast: 4 maart 2022 12:43

Wargaming, de ontwikkelaar achter games als World of Tanks, heeft creative director Sergey Burkatovskiy ontslagen. De aanleiding voor zijn ontslag zijn pro-Russische uitspraken die hij deed op Twitter.

Recent liet Wargaming al weten mee te leven met het Oekraïnse volk en betuigden zij steun. Toch kon Sergey Burkatovskiy het niet laten om zich openlijk uit te spreken ten faveure van de Russen. Hij sprak in een tweet zijn steun uit voor de operatie van het Russische leger in Volksrepubliek Donetsk en Volksrepubliek Luhansk en dat schoot bij de uitgever en ontwikkelaar van onder meer World of Tanks en World of Warships in het verkeerde keelgat.

De uitspraken van Burkatovskiy zijn extra slechts gevallen omdat Wargaming nota bene een team in Kyiv heeft zitten. De hoofdstad van Oekraïne heeft het behoorlijk zwaar sinds de inval van de Russen en ligt continu onder vuur. Wargaming is dan ook hard bezig om hun mensen in veiligheid te krijgen en elders onder te brengen. Wargaming heeft na de tweets besloten Buratkovskiy te ontslaan als creative director.

onbekend

De vermeede tweet is inmiddels offline gehaald, maar dat kon niet voorkomen dat Wargaming Buratkovskiy de laan uit heeft gestuurd.

Bron: PCGamer
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Tanks

Series

-

Uitgever

Wargaming

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

12 april 2011

Ontwikkelaar

Wargaming

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord