Dit zijn de nieuwe CEO's van PlayStation

Geplaatst: 14 mei 2024 10:30
Aangepast: 21 mei 2024 08:21
-

Een Nederlander en een Japanner zijn uitgekozen tot de nieuwe CEO's van PlayStation. Zo gaat de toekomst van de Japanse gamegigant eruit zien.

De Nederlander in kwestie is een oude bekende voor vele PlayStation-gamers. Ja, Herman Hulst - de voormalig topman bij Guerilla Games - is aangesteld samen met Hideaki Nishino om de PlayStation-brand te gaan leiden. Hulst gaat zich vooral bemoeien met de first-party ontwikkeling van de vele PlayStation Studios, maar gaat ook de PlayStation-IP's naar nieuwe mediaplatformen brengen. Nishino heeft het laatste woord als we het hebben over de hardware, services en third-party samenwerkingen. De twee nieuwe eindbazen rapporteren altijd nog naar de opperbaas: de CFO van Sony Hiroki Totoki. Hulst en Nishino volgen Jim Ryan op en Sony hoopt het PlayStation-merk meer intern tot zich te binden. Herman Hulst geeft via socials aan dat het een privilege is om de Studio Business Group te leiden.

Wat hoop jij te zien van PlayStation de komende jaren?

Bron: Sony Interactive Entertainment
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord