Donkey Kong Country Returns HD aangekondigd

Geplaatst: 18 juni 2024 17:50
Aangepast: 18 juni 2024 17:56
-

Nintendo is nog lang niet klaar met het uitbrengen van HD-versies. Ditmaal is het de beurt aan Donkey Kong Country Returns HD!

De aapachtige platformer lanceerde origineel voor de Nintendo Wii en kent ook een Nintendo 3DS-uitgave. Nintendo is bezig met een definitieve versie van deze cultklassieker. Wederom moeten zowel Donkey Kong als Diddy Kong aan de slag om hun gestolen banen terug te halen. De Tiki Tak-stam heeft namelijk de junglebewoners gehypnotiseerd en die zijn vervolgens met de vele stukken fruit ervandoor gegaan. Spelers moeten vele acrobatische stunts uithalen, op rakettonnen vliegen en op de rug van neushoorn Rambi rijden om de bananen terug te krijgen. Nintendo-fans geven aan blij te zijn met de HD-remaster, maar stiekem hoopt menig DK-fanatiekeling onderhand op een écht nieuwe game.

Donkey Kong Country Returns HD verschijnt op 16 januari 2025 voor de Nintendo Switch. De originele versie van de game is al een tijdje speelbaar op de Nintendo Wii en Nintendo 3DS.

Bron: Nintendo Direct
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Donkey Kong Country Returns

Ontwikkelaar:

Retro Studios

Uitgever:

Nintendo

Release:

3 december 2010

Nintendo Wii, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Avatar Mr.Alex
Mr.Alex

18 juni 2024 om 22:44

(bijgewerkt)

Ik had liever een hd-remake gehad van DKC 1, 2 en 3. Deze game had voor mij niet perse gehd't te worden.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord