Eerste gameplaybeelden 5v5 Rush EA Sports FC 25

-

Vorige week liet Electronic Arts al gameplaybeelden van EA Sports FC 25 zien en vandaag krijgen we weer een nieuwe video voorgeschoteld. Deze video draait volledig om de nieuwe gamemodus Rush, waarin twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen.

De jaarlijkse onthulling van EA Sports FC is een gegeven. De vraag is vooral wat een nieuw deel in de serie nog weet toe te voegen aan wat we al kennen. In het geval van EA Sports FC 25 betekent dit in ieder geval een nieuwe gamemodus. In een nieuwe video duikt Electronic Arts dieper in de vijf tegen vijf Rush modus van EA Sports FC 25. Met deze nieuwe gamemodus kun je op een nieuwe manier samen met je vrienden spelen in de gamemodi Football Ultimate Team, Clubs en Kick-Off. Rush kent ook een aantal andere spelregels dan het reguliere voetbal. De video toont in korte tijd alle belangrijke aspecten die komen kijken bij deze speciale Rush modus. Ook in de Manager Career Mode is Rush terug te vinden. Dit wordt ingezet bij de jeugdopleiding om de jonge talenten zich beter te kunnen laten ontwikkelen.

Qua gameplay verandert er in principe niets. Het is immers gewoon een voetbalwedstrijd in EA Sports FC 25. De wedstrijden zijn korter en spelen zich af op een kleiner veld dan de elf tegen elf wedstrijden. De aftrap wordt niet traditioneel door een team gedaan, maar beide teams moeten zich haasten richting de middenstip om het balbezit veilig te stellen. Buitenspel werkt op een andere manier. Het veld is opgedeeld in drie delen en je kunt alleen buitenspel staan in het aanvallende gedeelte van het veld. Ook is de rode kaart in de ban gedaan. Als je je in Rush misdraagt dan toont de scheidsrechter je een blauwe kaart. Je hoeft in dat geval niet direct te gaan douchen, maar krijgt een tijdelijke time-out en mag na een aantal minuten weer het veld betreden. Hoe snel je weer binnen de lijnen mag komen, hangt ook af van het spelverloop. Als de tegenstander scoort, dan mag je sneller terug het veld in. Bij een gelijkspel wordt er verlenging gespeeld met een golden goal. Als dan nog steeds geen winnaar uit de bus komt, volgt er een penalty shootout waarbij de speler één op één richting de keeper gaat en moet zien te scoren. Dus niet uit stand zoals bij een traditionele strafschop.

Vanaf 27 september 2024 kun je met EA Sports FC 25 aan de slag op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch en pc. Dit jaar is Real Madrid speler Jude Bellingham het boegbeeld van EA Sports FC 25.

Bron: EA
Patrick Lamers Mede-eigenaar en Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot EA Sports FC 25

Ontwikkelaar:

EA Sports

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

27 september 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord