Embracer Group kondigt grote reorganisatie aan

Geplaatst:

De Zweedse holdingmaatschappij Embracer Group heeft een grote reorganisatie aangekondigd. Het nieuws werd onthuld met een open brief van CEO Lars Wingefors.

De Embracer Group kwam de afgelopen jaren veel in het nieuws door haar overnames van vele gamestudio's. Hieronder valt de overname van Gearbox Entertainment, Square Enix Montréal, Embracer Groups overname van The Lord of Rings IP en nog veel meer. Het leek allemaal heel voorspoedig te gaan voor de holdingmaatschappij, totdat Embracer Group veel geld verloor door een mislukte deal. Door de financiële tegenvaller is er volgens Wingefors een grote reorganisatie nodig. Dit houdt volgens de CEO in dat een aantal gamestudio's hun deuren moeten sluiten, mensen worden ontslagen en een aantal games die in ontwikkeling zijn geannuleerd moeten worden. Volgens Wingefors zijn deze stappen nodig om Embracer Group sterker uit deze moeilijke periode te laten komen.

Embracer Group overname Square Enix

Welke games geannuleerd zijn, is helaas nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk welke studio's uiteindelijk de deuren moeten sluiten. Zodra wij meer weten brengen wij jullie natuurlijk op de hoogte.

Bron: Embracer Group

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord