Embracer Group wil onder andere Square Enix overnemen

Geplaatst: 2 mei 2022 12:20
Aangepast: 2 mei 2022 13:41
-

Embracer Group AB is onderhandelingen begonnen voor het overnemen van verschillende ontwikkelingsstudio's. Hieronder vallen Crystal Dynamics en Eidos-Montréal.

Naast deze twee studio's wil Embracer Group ook Square Enix Montréal en een hele categorie aan IP's overnemen. Denk bijvoorbeeld aan Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain en nog een stuk of 50 games van Square Enix Holdings. In totaal gaat het over een overname van zo'n 1100 werknemers van de drie studio's, verdeeld over acht locaties wereldwijd. Het bedrag waar het om gaat ligt rond de 300 miljoen dollar op kas- en schuldvrije basis, volledig te betalen bij de afsluiting. Embracer heeft zich verzekerd van aanvullende langlopende financieringstoezeggingen voor deze en andere transacties die in de pijplijn zitten. Met deze overname zou Embracer er zonder twijfel een hoop grote IP's bij krijgen die voor veel kansen kunnen zorgen op het gebied van financiële groei. Begin 2021 nam Embracer Group Gearbox Entertainment over. Deze ontwikkelaar bleef onafhankelijk na de overname, wat ook de bedoeling is voor de eventuele nieuwe overname.

Embracer Group overname

Embracer houdt op 2 mei 2022 een webcastpresentatie voor investeerders, analisten en media.

Bron: Website Embracer

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Rise of the Tomb Raider

Ontwikkelaar:

Nixxes Software

Uitgever:

Square Enix

Release:

10 november 2015

Pc, Xbox 360, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord