Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Rise of the Tomb Raider

  • Ontwikkelaar Nixxes Software
  • Eerste releasedatum 10 november 2015
  • Platformen Pc , Xbox 360 , Xbox One
  • Gameliner score

Embracer Group wil onder andere Square Enix overnemen

Embracer Group AB is onderhandelingen begonnen voor het overnemen van verschillende ontwikkelingsstudio's. Hieronder vallen Crystal Dynamics en Eidos-Montréal.

Naast deze twee studio's wil Embracer Group ook Square Enix Montréal en een hele categorie aan IP's overnemen. Denk bijvoorbeeld aan Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain en nog een stuk of 50 games van Square Enix Holdings. In totaal gaat het over een overname van zo'n 1100 werknemers van de drie studio's, verdeeld over acht locaties wereldwijd. Het bedrag waar het om gaat ligt rond de 300 miljoen dollar op kas- en schuldvrije basis, volledig te betalen bij de afsluiting. Embracer heeft zich verzekerd van aanvullende langlopende financieringstoezeggingen voor deze en andere transacties die in de pijplijn zitten. Met deze overname zou Embracer er zonder twijfel een hoop grote IP's bij krijgen die voor veel kansen kunnen zorgen op het gebied van financiële groei. Begin 2021 nam Embracer Group Gearbox Entertainment over. Deze ontwikkelaar bleef onafhankelijk na de overname, wat ook de bedoeling is voor de eventuele nieuwe overname.

Embracer houdt op 2 mei 2022 een webcastpresentatie voor investeerders, analisten en media.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?