Check hier alle The Triple-i Initiative content

eSports: Zo ziet de toekomst van Overwatch eSports eruit

Geplaatst: 24 januari 2024 19:50

Na het beëindigen van de Overwatch League zag het eruit alsof het gedaan was met Overwatch eSports. Dat is echter niet het geval. Blizzard deelt namelijk de nieuwe plannen voor Overwatch eSports.

Blizzard heeft plannen onthuld voor een nieuw tijdperk van Overwatch esports, getiteld Overwatch Champions Series (OWCS), na afloop van het seizoen 2023 van de Overwatch League. Het bedrijf is een partnerschap aangegaan met ESL Faceit Group (EFG), eigendom van de Saoedi-Arabische Savvy Games Group, om een "open en inclusief competitief ecosysteem" te creëren voor Overwatch 2 eSports in een meerjarige overeenkomst. De OWCS wil de tradities en passie van Overwatch eSports behouden en tegelijkertijd innovaties introduceren.

De samenwerking met EFG roept controverse op omdat Savvy Games Group een dochteronderneming is van het Public Investment Fund, dat wordt voorgezeten door prins Mohammed bin Salman, een figuur die in verband wordt gebracht met de moord op journalist Jamal Khashoggi en die wordt bekritiseerd vanwege mensenrechtenkwesties in Saoedi-Arabië.

Bron: Blizzard
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Overwatch 2

Series

-

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

4 oktober 2022

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord