Gearbox officieel in handen van Take Two Interactive

Geplaatst: 13 juni 2024 19:52
Aangepast: 13 juni 2024 20:18
-

Gearbox Entertainment, de naam achter onder meer Borderlands, is onlangs officieel in handen gekomen van Take Two Interactive. De overname, welke in maart wereldkundig werd, is afgerond.

Met de overname is het imperium van Take Two Interactive weer een bescheiden slagje groter. Daar heeft de gamegigant wel een astronomisch bedrag van maar liefst 460 miljoen euro voor moeten aftikken. Maar, en dat is ook wat waard, dan mag je jezelf wel de eigenaar van Borderlands noemen. Het was in maart nog wel even spannend, want wie o wie zou Embracer Group losmaken? Haast was daarbij geboden, want Embracer sloot de deal om hun nettoschuld en earn-out verplichtingen te verminderen. En daarmee past deze overname in het rijtje 'functioneel'.

Borderlands1

Staat Gearbox hiermee al haar franchises af? Nee, dat is het bijzondere antwoord. Het bedrijfsonderdeel, gevestigd in San Francisco blijft in handen van Embracer, maar veranderde haar naam in april naar Arc Games. Een primair formele wijziging, want hetzelfde team bleef aan. Hiermee behoudt Embracer de rechten van de Remnant-franchise, Hyper Light Breaker en een aantal andere, nog niet aangekondigde releases. Een interessante constructie dus.

Bron: Embracer

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord