World of Warcraft: The Battle for Azeroth

  • Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
  • Eerste releasedatum 14 augustus 2018
  • Platformen Pc
  • Genre RPG
  • Gameliner score

Gerucht: Aantal actieve gebruikers World of Warcraft gelekt

Het aantal actieve gebruikers voor World of Warcraft leek gelekt te zijn. Hoewel de bron niet geheel zuivere informatie kon bieden, geeft het een mogelijk inzicht tot het aantal actieve gebruikers voor World of Warcraft.

Blizzard heeft een nieuwe API gelanceerd en daarbij per ongeluk einddata van gebruikers hun abonnementen gelekt. De ontwikkelaar van één van deze API's, eenvoudig gezegd de gebruikersinterface voor de game, had een aantal cijfers herleid. Zo gaf het namelijk aan dat World of Warcraft: Battle for Azeroth voor hen alleen al 1,7 miljoen actieve gebruikers kent. Dit is een apart aantal, omdat de game op dag één al meer dan drie miljoen exemplaren had verkocht. Blizzard had inmiddels ook gereageerd naar de ontwikkelaar, dat dit onjuiste informatie is. De vraag is dan uiteindelijk nog wel hoe populair deze game daadwerkelijk nog is.

De oorspronkelijke Tweet zorgde voor flink wat ophef. Waarschijnlijk met de beste intenties in de wereld geholpen, ben ik stiekem zelf nu ook wel geïnteresseerd in hoeveel gebruikers deze klassieker nog écht heeft. Zeker in vergelijking met succesnummers vandaag de dag als Fortnite. Wat denken jullie en misschien belangrijker, spelen jullie nog?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?