Gerucht: Everwild is gereboot; komt voorlopig nog niet uit

Geplaatst:

Slecht nieuws voor de mensen die hoopten binnenkort meer van Everwild te zien. Blijkbaar is de game gereboot en hoeven we voorlopig nog geen releasedatum te verwachten.

Twee jaren geleden onthulde Rare Everwild tijdens X019. Van een releasedatum ontbrak ieder spoor, maar deze nieuwe IP zag er veelbelovend uit. Op een later moment kwamen daar dan eindelijk de eerste beelden van Everwild en werd ook het verhaal van de game getoond. Het leek goed te gaan met de titel. Eind vorig jaar kwam plotseling het nieuws naar buiten dat de creative director van Everwild was opgestapt. Nu blijkt dat zijn ontslag waarschijnlijk grote gevolgen heeft gehad voor de nieuwe IP van Rare, zo vertellen mensen die kennis hebben van de ontwikkeling van Everwild. Na het vertrek van Simon Woodroffe zijn blijkbaar het ontwerp en de regie van de game volledig omgegooid. Tevens zijn er binnen het bedrijf veranderingen op het gebied van leiderschap gemaakt. De game begint weer vanaf nul, wat betekent dat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat de titel uitkomt.

Er is nog geen releasedatum bekend voor Everwild en het lijkt erop dat die er voorlopig ook nog niet gaat komen. Bronnen suggereren dat de game nu pas op zijn vroegst in 2024 verschijnt. Everwild staat op de planning om uit te komen op de Xbox Series, Xbox One en pc.

Bron: VGC
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Everwild

Series

-

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

NNB

Ontwikkelaar

Rare

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord