Gerucht: Sony, Xbox en Nintendo niet aanwezig op E3 2023

Geplaatst:

Het ziet ernaar uit dat Sony, Xbox en Nintendo afwezig zullen zijn tijdens de E3 2023. Tenminste, als we de bronnen van IGN mogen geloven.

De E3 is jarenlang hét gaming-evenement geweest. Op de grote beursvloer werden door verschillende ontwikkelaars en uitgevers presentaties gegeven en de pers kon tijdens het evenement als eerste de nieuwste games uitproberen. Helaas gaat het de laatste tijd niet zo lekker met het evenement. Vanwege de coronapandemie moest E3 2020 worden afgelast. E3 2021 was alleen digitaal, waarbij het evenement dus niet in conventievorm doorging, maar de presentaties van uitgevers wel plaatsvonden. Uiteindelijk werd op de valreep ook aangekondigd dat E3 2022 werd geannuleerd, waardoor we het dus drie jaar lang zonder beurs hebben moeten doen. Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat E3 in 2023 terugkeert in beursvorm, in het Los Angeles Convention Center. Er lijkt echter een zwart randje te zitten aan wat de grote terugkeer van de E3 zou moeten zijn. Volgens verschillende bronnen van gamesite IGN zijn Sony, Xbox en Nintendo namelijk geen onderdeel van de E3 dit jaar. Sony was al een tijdje niet meer aanwezig tijdens de E3. Zij hield op haar beurt een eigen PlayStation Showcase. Volgens Xbox-baas Phil Spencer gaat Xbox wel een presentatie geven in juni, maar zal niet zelf op de beurs aanwezig zijn. Nintendo gaat hoogstwaarschijnlijk zelf een Nintendo Direct organiseren.

Het ziet er dus naar uit dat een aantal grote spelers afwezig zijn tijdens de E3 van 13 tot 16 juni.

Bron: IGN
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord