Check hier alle THQ Nordic Showcase content

God of War: Ragnarök

  • Ontwikkelaar Santa Monica Studio
  • Eerste releasedatum 9 november 2022
  • Platformen PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score -

God of War: Ragnarök wordt veel toegankelijker

In een blogpost heeft Sony meer dan 60 toegankelijkheidsopties voor God of War 2: Ragnarök aangekondigd. Veel kritiek op de toegankelijkheid van de vorige game is meegenomen in deze opties.

God of War 2: Ragnarök geeft eindelijk een teken van leven. Hoewel er nog geen nieuwe gameplay te zien is, heeft ontwikkelaar Sony Santa Monica nu enkele van de vele toegankelijkheidsopties gepresenteerd. Hiermee kun je game aanpassen zoals jij dat wilt. Dit maakt Ragnarök nog toegankelijker voor mensen met een beperking dan zijn voorganger. De game biedt namelijk meer dan 60 opties. Sony laat ook zien dat er naar de kritiek op de voorganger is geluisterd. Een punt van kritiek op de toegankelijkheidsopties van de vorige game was de leesbaarheid van de ondertitels. Dit zou in het vervolg veel beter zijn. De maximale grootte van symbolen, tekst en het tekstgebied zijn veel groter. Daarnaast kunnen namen, tekst en bijschriften in verschillende kleuren worden gekleurd en kan de tekstachtergrond donkerder of vervaagd worden. Je kunt nu ook ondertitels aanzetten voor belangrijke geluiden om bijvoorbeeld te helpen bij het oplossen van puzzels. Een andere grote uitbreiding is de hoog contrast modus. Je kunt kleuren toewijzen aan belangrijke objecten zoals vijanden, vrienden en quest-objecten. Hierdoor zijn ze duidelijk te onderscheiden van de achtergrond en als dat niet genoeg is kan de achtergrond ontkleurd worden. Je kunt de modus permanent inschakelen of activeren met een veegbeweging. Er zijn nog veel meer toegankelijkheidsopties zoals het aanpassen van de knoppen, audioaanwijzingen en een navigatie hulp om er maar een paar te noemen.

God of War Ragnark toegankelijkheidsopties 1

Tot nu toe heeft Sony zich stilgehouden wanneer God of War: Ragnarök eindelijk zal verschijnen. De game staat oorspronkelijk gepland voor 2022.

BRON Sony

Over auteur Kyllian Franken

Kyllian Franken Naast het schrijven voor Gameliner neemt onze Kyllian regelmatig de controller ter hand om zich in een tof avontuur te storten. Of het nu gaat om een sciencefiction game als Mass Effect of een thriller als BioShock, Kyllian speelt wat Kylli-kan. Ook voor een goede indie game draait hij zijn hand niet om. Sterker nog, stiekem heeft hij er een zwak voor. Kijk dus niet raar op als je hem betrapt op een speelsessie met Sable of Road 96.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?