Google trekt de stekker uit Stadia; vergoedt spelers

Na drie jaar trekt Google de stekker uit Google Stadia. Gebruikers van de clouddienst kunnen vanaf volgend jaar niet meer gamen via de dienst, maar krijgen wel hun geld van hard- en software-aankopen terug.

Google Stadia heeft een pijnlijke reis achter de rug. De dienst verscheen in 2019 en stelde spelers in staat om via de cloud te gamen, maar wist niet aan te slaan. Beetje bij beetje viel de dienst uiteen. Vorig jaar sloot Google de eigen Stadia-studio's en nadat het gerucht naar buiten kwam dat Google Stadia omgetoverd zou worden in Google Stream, leek het einde nabij.

Inmiddels hebben we zekerheid: er komt volgend jaar een einde aan Google Stadia. De dienst wist volgens Google 'niet zo erg aan te slaan met gebruikers als verwacht' en wordt daarom stopgezet. Het is daarom per direct niet meer mogelijk om aankopen te doen in de Stadia Store. Wel krijgen mensen die Stadia-hardware of -software hebben gekocht hun geld terug. Voor Stadia Pro-gebruikers geldt helaas een uitzondering: zij krijgen geen geld terug, maar kunnen gratis gebruikmaken van die dienst totdat deze volgend jaar stopgezet wordt.

Hoewel Google geen brood meer ziet in Stadia, is het bedrijf nog steeds te spreken over de technologie achter de dienst. Google geeft in een blogpost aan 'duidelijke mogelijkheden' te zien om de technologie te gebruiken bij andere Google-diensten, zoals YouTube, Google Play en de eigen Augmented Reality-initiatieven.

Google Stadia offline

Google trekt vanaf 18 januari 2023 definitief de stekker uit Stadia. Je hebt dus nog een aantal maanden om de games die je via de dienst hebt gestart uit te spelen.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?