GTA 6

  • Ontwikkelaar Rockstar Studios
  • Eerste releasedatum NNB
  • Genre Actie , Avonturen , Open-World
  • Gameliner score -

GTA 6 krijgt slimmere AI door Rockstar patent

GTA 6 krijgt mogelijk slimmere AI in de game. Zo blijkt uit een patent dat is aangevraagd door het moederbedrijf van Rockstar Games, Take Two Interactive.

Het vrouwelijk hoofdpersonage in GTA 6 krijgt mogelijk te maken met slimmere AI. Een oplettende Reddit-gebruiker kwam op de website van het United States Patent en Trademark Office een patentaanvraag van Take Two Interactive tegen. Het patent, dat is aangevraagd op 29 oktober van het afgelopen jaar, moet NPC's in de game naar een hoger niveau gaan tillen. Op dit moment is het zo dat elk bewegend element om een wereld levendiger te maken voorzien is van een script. Dit betekent dat je op een gegeven moment tegen grenzen aanloopt. Met behulp van de nieuwe methode van Take Two Interactive moet het voor Rockstar Games mogelijk zijn om een meer dynamische AI te bouwen. Concreet kan dit bijvoorbeeld betekenen dat NPC's zelf beslissingen kunnen maken aan de hand van situaties waar zij zich in bevinden, zonder dat dit van tevoren gescript is. Het patent verwijst niet direct naar GTA 6, maar uit een aantal voorbeelden als "high-speed chase" of "ambient traffic" kunnen we opmaken dat het hier niet gaat over Red Dead Redemption 3.

onbekend

Rockstar Games heeft nog niet officieel bevestigd bezig te zijn met een nieuwe Grand Theft Auto game. Ondertussen doen wel genoeg geruchten de ronde over de locatie waar GTA 6 zich afspeelt.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?