Drie van die: Geruchten over de GTA VI locatie

De fans wachten er al jaren op en Rockstar houdt de lippen stijf op elkaar. Wanneer kunnen we in hemelsnaam het zesde deel van de GTA-franchise verwachten?! Grand Theft Auto V gaat al een flink aantal jaren mee, maar Rockstar lijkt vooralsnog niet klaar te zijn met de game. Op de next-gen consoles kunnen we in GTA: Online namelijk gewoon weer vrolijk verder met onze avonturen in San Andreas. Niet verkeerd, maar geef ons nou verdomme eens een nieuwe GTA! In de tussentijd hebben wij natuurlijk onze meest wilde cowboy-fantasieën mogen uitleven in Red Dead Redemption 2 en ook GTA Online is nog op volle toeren. Toch snakken we naar een nieuw singleplayer avontuur in de welbekende crime simulator. In de loop der jaren zijn er flink wat geruchten verschenen, maar vanuit Rockstar blijft het verdacht stil. Al het nieuws is natuurlijk interessant, maar wat mij het meeste interesseert is de mogelijke locatie. Laten we daarom even graven naar drie van die geruchten omtrent de locatie van GTA VI!

onbekend

Terug naar Vice City?

Zet je zonnebrilletje maar op, want het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat we terugkeren naar Vice City. Waarom? Grand Theft Auto: Vice City is één van de meer geliefde games binnen de franchise. Het virtuele Miami is al een flinke tijd niet bezocht, terwijl we juist wel meerdere games in Liberty City en San Andreas hebben kunnen spelen. Hoe hangt de vlag er tegenwoordig bij in Miami? Niemand weet het en dat maakt het gebied juist zo interessant. Overigens zijn er ook al eens trademarks vastgelegd voor Grand Theft Auto: Tokyo. Hoewel mij dit super dik lijkt, acht ik de kans zeer klein dat we afreizen naar het Verre Oosten. De straten van Tokio lenen zich nou niet bepaald voor een Westerse crime game en wellicht is het cultuurverschil net te groot om aantrekkelijk te zijn voor de Amerikaanse medemens.

onbekend

Domein updates

Dit jaar kregen een aantal domeinen die gelieerd zijn aan de GTA-franchise een update. Sommige sites hebben geen directe link met Rockstar Games, maar één van deze domeinen linkt wel naar een officiële pagina van de gerenommeerde uitgever. GTAMiami.com verwijst je namelijk direct door naar een game summary van de Grand Theft Auto-franchise. Een domein zegt natuurlijk niets, uitgevers leggen er namelijk tientallen vast voor het geval dat, maar ook hier komt de stad Miami weer terug. Toeval?

onbekend

Diverse leaks van onder andere JackOLantern1982

Oké, dit is misschien een stretch, but hear me out. Op het internet wordt er via diverse “leaks” verwezen naar een viertal personages. Aanvankelijk kwamen er vanuit The Know een aantal berichten naar buiten omtrent een vrouwelijk personage, maar dat lijkt zo goed als debunked te zijn. Nu gaat het gerucht de ronde dat er een goodguy- en badguy-zijde aan het verhaal van Grand Theft Auto VI zit. Twee van de vier personages zouden namelijk agenten moeten zijn. De andere twee worden ingevuld door hoofdpersonages uit de onderwereld. Een veelgenoemde naam is Ricardo, een naam die vast wel een belletje doet rinkelen. Ricardo Diaz was namelijk een grote speler in – je raadt het al – GTA: Vice City. De drugsbaron heeft nauwe banden met de onderwereld in Rio de Janeiro en er wordt dan ook geopperd dat het gebied van Vice City gepaard komt met een grote stad in Latijns-Amerika. Dit gerucht is op Reddit de wereld in geholpen door een uitgebreide leak van Redditor; JackOLantern1982. Helaas is de lijst niet langer beschikbaar op Reddit, maar elders is de lijst van JackOLantern1982 natuurlijk wel te checken.

onbekend

Natuurlijk moeten we bovenstaande met een flinke korrel zout nemen. Rockstar geeft namelijk nog full pull support aan de online diensten van GTA Online en Red Dead Online, dus een release van GTA VI lijkt er voorlopig niet in te zitten. Daarbij zijn er ook nog eens wat grote spelers, zoals Leslie Benzies en Dan Houser, van het strijdtoneel verdwenen en kampen we met een wereldwijde crisis die dit soort grote projecten aardig dwarsbomen. Ach, dromen mag altijd, toch?

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?