Konami stopt met vrijwel alle pc- en consolegames

Een anonieme bron dichtbij Konami heeft tegenover de Franse website Gameblog gezegd dat Konami is gestopt met vrijwel alle grote games op de console en de pc.

De Japanse ontwikkelaar en uitgever zal zich alleen nog op de mobiele markt richten met zijn games. Dezelfde bron laat hen ook nog weten dat Metal Gear Solid Online en PES 2016 de enige twee games zijn die het bedrijf nog zal afronden.

Het is nog onduidelijk of we volgend jaar nog een nieuwe deel in de Pro Evolution Soccer-reeks krijgen, of dat dit het laatste deel was. De game zal mogelijk alleen nog worden aangevuld met DLC, aangezien Konami onlangs nog de licentie van UEFA EURO 2016 heeft binnen gehaald.

Eerder werd bekend dat Hideo Kojima is ontslagen omdat de ontwikkeling van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain meer dan 80 miljoen dollar heeft gekost. julien Merceron, die aan het roer staat van de Fox Engine, zou Konami ook al willen verlaten.

We houden het in de gaten.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?