Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Left 4 Dead

  • Ontwikkelaar Turtle Rock Studios
  • Eerste releasedatum 21 november 2008
  • Platformen Pc , Xbox 360
  • Genre First-Person Shooter , Horror , Survival
  • Gameliner score

Left 4 Dead boxart is aanstootgevend

Het is al ongeveer een jaar geleden dat er wereldwijd ophef ontstond over Manhunt 2. Het spel werd in onder andere Groot-Brittannië verboden. Zelfs in Nederland ontstond er een debat toen er in de kamer gediscussieerd werd over een mogelijk verbod op gewelddadige en seksueel getinte games. Gelukkig is de manie om games te gebruiken als zondebok sindsdien redelijk afgenomen, maar toch is er nog sprake van een offensief op het medium. Zo worden er strengere eisen gesteld aan het geweld in spellen. Het is nu zelfs duidelijk geworden dat Left 4 Dead andere boxart krijgt in Japan en Duitsland, omdat een missende vinger schokkend zou zijn.

Bij de Japanse cover van de Xbox 360 versie van Left 4 Dead kan je zien hoe er een vinger toegevoegd is en bij de pc-versie er "Best of E3" over de missende vinger heen geplakt is.

onbekend

onbekend

De Duitse PC boxart van Left 4 Dead heeft een gedeeltelijke verandering ondergaan. Zoals je hieronder kan zien is alleen de vinger op het buitenste hoesje er bij gezet.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?