Manchester United klaagt Football Manager aan

Geplaatst: 23 mei 2020 14:45

Englese voetbalclub Manchester United heeft de voetbalgame, Football Manager, aangeklaagd. Dat maakte de krant, The Guardian, bekend in een recent artikel.

De eerste Football Manager-game kwam in 1992 uit en heeft al die jaren Machester United in de game gehad. Nu na 28 jaar lijkt het erop dat de voetbalclub er problemen mee heeft dat Football Manager zijn naam gebruikt. De club heeft de simulatiegame aangeklaagd voor het 'overgebruik' van de naam van Manchester United in de game. Ook vindt de club dat Sega en Sports Interactive (SI) inbreuk hebben gemaakt op Manchesters United's handelsmerk door niet het officiële logo van de club te gebruiken in de game. Op Twitter reageert Sports Interactive-hoofd, Miles Jacobson, op een vraag dat zowel Sega als SI niet kunnen reageren op de voortgang van de zaak. De tweet is hieronder te bekijken.

Wanneer de uitspraak in deze rechtszaak gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Hoewel Sega en Sports Interactive hebben aangegeven niet te kunnen praten over de voortgang van de rechtszaak, zeggen ze in hun recht te staan om de club te gebruiken in hun simulatiegame. Onze review over de laatste Football Manager-game in de franchise is hieronder te lezen.

Bron: The Guardian

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Football Manager 2020

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, Google Stadia

Releasewindow

19 november 2019

Ontwikkelaar

Sports Interactive

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord