Meer informatie over Dune: Awakening onthuld

Geplaatst:

De ontwikkelaars van Dune: Awakening hebben tijdens de PC Gaming Show meer informatie onthuld. We krijgen meer te horen over het verhaal, de gameplay en de wereld.

Dune: Awakening werd onthuld tijdens gamescom. Nu krijgen we echter wat meer informatie over deze MMO. In Dune: Awakening ben je een verstotene die vervolgens moet zien te overleven met alleen een mes. Om een fatsoenlijk wapen en water te bemachtigen moet je een vijandig kamp besluipen en de spullen stelen. Uiteindelijk is het mogelijk om motoren en helikopters te gebruiken en je eigen guild op te zetten. In het begin van de game is het overleven nog een hele uitdaging, maar later heb je een eigen basis waarin je kunt schuilen voor de grote zandstormen. Als je opgegeten wordt door een worm dan blijft er niets van je over. En laat dat beest nu net wakker worden van geluid. Het gevechtssysteem is ontwikkeld rondom voertuigen, abilities en melee-range combat. De planeet gaat verschillende zones krijgen. Hierdoor zijn sommige gebieden specifiek gericht op PVP, terwijl je in andere gebieden veilig bent voor andere spelers. Als onderdeel van een guide moet je wedijveren met andere guilds, om zo de kostbare kruiden in handen te krijgen.

De game is gebouwd rondom vijf pilaren. Het gaat om survival, verkenning, politiek en factions, en het diverse gevechtssysteem. Dune: Awakening gaat daarnaast vier fases kennen. In de Survival-fase ben je bezig met het overleven. Vervolgens ga je de Protect-fase in, waarbij je een basis maakt en deze beschermt tegen andere. De Expanse-fase breidt je uiteraard je Emporium verder uit en steel je van andere. In de Control-fase ben je onderdeel of een leider van een Guild en beheer je belangrijke routes.

Dune Awakening screenshots 1Dune Awakening screenshots 1Dune Awakening screenshots 1Dune Awakening screenshots 1Dune Awakening screenshots 1

Dune: Awakening gaat dit jaar nog verschijnen voor de pc, Xbox Series en PlayStation 5.

Bron: PC Gaming Show

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dune: Awakening

Series

-

Uitgever

Funcom

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2023

Ontwikkelaar

Funcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord