Men is nu al niet blij met Assassin's Creed Shadows

Geplaatst: 16 mei 2024 20:18
-

Gisteren werd Assassin's Creed Shadows onthuld middels een trailer die gelijk ook de releasedatum prijsgaf. Men is echter nu al niet blij met de game.

Een aantal uren na de onthulling van Assassin's Creed Shadows kwam Video Games Chronicle met een bericht dat vraagtekens opriep bij veel mensen. Zij zagen dat op de box art die te zien was bij retailers als GameStop en Best Buy een zinnetje geprint was waar veel mensen niet blij mee zouden zijn. “Internet required to install the game,” zo luidt het bericht. Al gauw werd gespeculeerd dat Assassin's Creed Shadows een always online-verplichting had. Dit zou inhouden dat spelers op consoles dus gedwongen zouden worden om een online abonnement af te sluiten. Ook zou het betekenen dat, wanneer de servers van de game uiteindelijk offline gehaald worden, de game helemaal niet meer speelbaar wordt. Gelukkig heeft Ubisoft vandaag via X laten weten dat hier geen sprake van is. Voor het installeren van de game is wel een internetverbinding nodig, maar Assassin's Creed Shadows is daarna offline ook te spelen.

De vermeende online-verplichting was echter niet het enige aan backlash waar Assassin's Creed Shadows online mee te maken had. Gisteren werd middels een speciale trailer ook dieper ingegaan op de hoofdpersonen van Assassin's Creed Shadows. De game kent namelijk twee hoofdpersonen, de vrouwelijke shinobi Naoe en de samoerai Yasuke. Yasuke is gebaseerd op een echt bestaand persoon. Hij was namelijk een Afrikaanse samoerai die voor Oda Nobunaga heeft gevochten. Op X regent het echter klachten van onder andere Japanners die ontevreden zijn met de keuze van de hoofdpersonages. Zij uiten ongenoegen over het feit dat Ubisoft niet voor een "echte" Japanse hoofdpersoon heeft gekozen, maar voor een Afrikaanse man waarvan sommigen beweren dat hij niet eens een echte samoerai is geweest. Ook wordt Ubisoft door velen, zoals wel vaker met Assassin's Creed games gebeurt, gewezen op historische en culturele onjuistheden, zoals het verkeerd gebruik van de Katana en architectonische onjuistheden.

Wat denk jij? Zou jij Assassin's Creed Shadows willen spelen?

Bron: X
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed Shadows

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

15 november 2024

-

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord