Microsoft overwoog Square Enix overname

Geplaatst:

Microsoft heeft ooit overwogen om Square Enix over te nemen. Ze wilden dat de studio games zou gaan ontwikkelen voor de Xbox Game Pass.

Dat Microsoft ooit bezig was met een mogelijke overname van de Final Fantasy studio, blijkt uit documenten van de zaak tegen Microsoft. Het is natuurlijk geen geheim dat Microsoft op zoek is naar grote exclusieve titels voor hun Game Pass, zodat ze 'beter kunnen concurreren met Sony'. De poging tot overname van Activision Blizzard is ook een gevolg van die zoektocht. Square Enix is een van de grootste partners van Sony. De uitgevers maken al jarenlang samen exclusieve games voor de PlayStation consoles. De laatste game die uit deze samenwerking kwam was Final Fantasy 16, die in de week van de launch al 3 miljoen keer werd verkocht.

Als Microsoft de rechtszaak van de FTC wint, is er weer een obstakel uit de weg geruimd voor de overname van Activision Blizzard ter waarde van 69 miljard dollar.

Bron: Twitter

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XVI

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

22 juni 2023

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord