Microsoft plant lancering mobiele Xbox-winkel in 2024

Microsoft's Xbox mobiele gamewinkel kan mogelijk volgend jaar al gelanceerd worden, als de Activision Blizzard-overname wordt goedgekeurd. Xbox-baas Phil Spencer heeft laten weten dat de winkel in ontwikkeling is en wacht op het groene licht van de overname om de volgende stappen in het proces te nemen.

Microsoft heeft vorig jaar al aangegeven dat begonnen is om een Xbox mobiele gamewinkel te lanceren, waarmee het bedrijf hoopt het Xbox Store-ecosysteem uit te breiden naar mobiele apparaten. Hiermee kan het bedrijf gamers naar een nieuw Xbox platform trekken. Als Microsoft de Activision Blizzard-deal inderdaad met succes afrondt, dan krijgt het toegang tot populaire en grote mobiele games zoals Candy Crush Saga, Diablo Immortal en Call of Duty Mobile. Phil Spencer laat weten dat Microsoft klaar is om de Xbox- en Xbox Game Pass-apps aan te passen voor games en abonnementsverkoop op mobiele apparaten.

Microsoft is van plan om de strijd aan te gaan met de huidige mobiele giganten, Apple en Google. Deze twee spelers domineren de mobiele gaming markt al een lange tijd. Vanaf maart 2024 gaat de EU de Digital Markets Act handhaven, waardoor Apple en Google "poortwachters" worden en hun winkelregels voor app-distributie moeten veranderen. De Digital Markets Act is een wetgevingsvoorstel van de EU dat er voor moet zorgen dat de de macht van grote technologiebedrijven beperkt worden. Het bevat maatregelen om de concurrentie te bevorderen en duidelijke regels vast te stellen voor het beheer van digitale platforms.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?