Nieuwe info en trailers voor Dune: Awakening onthuld

Geplaatst:

De eerste Dune: Awakening Direct heeft net plaatsgevonden en we werden getrakteerd op veel nieuwe informatie rondom Dune: Awakening. We kregen zelfs wat gameplaybeelden van de Survival MMO te zien.

Laten we beginnen met de informatie die door de ontwikkelaars werd gegeven. Dune: Awakening is namelijk een survival MMO en daardoor zijn er een aantal unieke ideeën voorbijgekomen. Het verhaal begint zoals je zou verwachten, want je bent in de woestijn verdwaald. Het belangrijkste is om direct water en onderdak te zoeken. Dit is niet makkelijk, want er is weinig water aanwezig. Je moet het dus stelen of hopen dat de planten genoeg water bevatten. In de middag is het te heet om in de zon te lopen, waardoor je de schaduw moet opzoeken. De nacht is dus bedoeld voor het reizen, maar de zandwormen staan klaar om op je te jagen. Je kunt deze beesten niet vermoorden, want het moet nooit veilig aanvoelen om over het zand te reizen.

Naarmate je verder komt, groeit jouw invloed op de wereld. Je kunt kiezen uit verschillende fracties die missies voor je hebben klaarstaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om het politieke geneuzel te negeren en gewoon als ambachtsman te leven, want je kunt alles in de game verkopen aan andere spelers. In Dune: Awakening moet je materialen, wapens, armour en gereedschappen zelf maken. Hierdoor kent de game een uitgebreid craftingsysteem en kun je creatief aan de slag met het bouwen van een uitvalsbasis. Als je met vrienden speelt, is het mogelijk om een hologram te plaatsen, zodat iemand je idee niet verpest. Je kunt echter ook je bouwwerken opslaan en de blauwdruk aan spelers verkopen. Je basis is ook de plek voor de machines en de voertuigen die je kunt maken.

Er is nog weinig gezegd over de combat van Dune: Awakening, maar je zit niet vast aan een bepaalde klasse. Op het moment dat je je personage aanmaakt moet je aangeven wie jouw mentor was. Dit bepaalt de beginvaardigheden van je personage. Daarna is het aan jou om de juiste leermeesters in de wereld te vinden. Je zult onder andere met vuurwapens en zwaarden kunnen vechten. Je kunt dus gewoon alles met elkaar mengen en spelen zoals jij wil. Aangezien het een MMO is, kun je samen met je vrienden spelen en zullen niet alle spelers op de wereld even vriendelijk zijn. Een gedeelte van de informatie wordt kort getoond in de nieuwe gameplaytrailer hieronder. De tweede video vertelt het verhaal van de adaptatie en hoe ze de wereld van Dune hebben gecreëerd.

Dune: Awakening heeft nog steeds geen releasedatum. Volgens de ontwikkelaars is de game klaar, wanneer die ook daadwerkelijk klaar is. Hierdoor is er ook nog geen releasewindow bekend.

Bron: Dune: Awakening Direct

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dune: Awakening

Series

-

Uitgever

Funcom

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2023

Ontwikkelaar

Funcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord