Microsoft plant lancering mobiele Xbox-winkel in 2024

Geplaatst:
Aangepast: 2 februari 2024 16:02

Microsoft's Xbox mobiele gamewinkel kan mogelijk volgend jaar al gelanceerd worden, als de Activision Blizzard-overname wordt goedgekeurd. Xbox-baas Phil Spencer heeft laten weten dat de winkel in ontwikkeling is en wacht op het groene licht van de overname om de volgende stappen in het proces te nemen.

Microsoft heeft vorig jaar al aangegeven dat begonnen is om een Xbox mobiele gamewinkel te lanceren, waarmee het bedrijf hoopt het Xbox Store-ecosysteem uit te breiden naar mobiele apparaten. Hiermee kan het bedrijf gamers naar een nieuw Xbox platform trekken. Als Microsoft de Activision Blizzard-deal inderdaad met succes afrondt, dan krijgt het toegang tot populaire en grote mobiele games zoals Candy Crush Saga, Diablo Immortal en Call of Duty Mobile. Phil Spencer laat weten dat Microsoft klaar is om de Xbox- en Xbox Game Pass-apps aan te passen voor games en abonnementsverkoop op mobiele apparaten.

Microsoft is van plan om de strijd aan te gaan met de huidige mobiele giganten, Apple en Google. Deze twee spelers domineren de mobiele gaming markt al een lange tijd. Vanaf maart 2024 gaat de EU de Digital Markets Act handhaven, waardoor Apple en Google "poortwachters" worden en hun winkelregels voor app-distributie moeten veranderen. De Digital Markets Act is een wetgevingsvoorstel van de EU dat er voor moet zorgen dat de de macht van grote technologiebedrijven beperkt worden. Het bevat maatregelen om de concurrentie te bevorderen en duidelijke regels vast te stellen voor het beheer van digitale platforms.

Bron: Financial Times
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord