Nintendo-baas Satoru Iwata overleden

De grote baas van Nintendo, Satoru Iwata, is zaterdag op 55-jarige leeftijd overleden aan galblaaskanker. Dit heeft Nintendo vanochtend laten weten op de officiële website van het bedrijf.

In 2002 werd Iwata opnieuw als de grote baas van de consolegigant gekozen toen hij zijn voorganger Hiroshi Yamauchi verving. Yamauchi leidde het bedrijf toen zo'n 53 jaar. Iwata was onder andere verantwoordelijk voor het enorme succes van de Nintendo Wii en de Nintendo DS. Maar onder leiding van Iwata werden ook de GameCube, Nintendo Wii en Wii U geboren.

Iwata was in 2014 afwezig op de E3 vanwege gezondheidsproblemen. Het is nog onduidelijk wie Iwata zal vervangen. Genyo Takeda en Shigeru Miyamoto krijgen de leiding terwijl een opvolger wordt gezocht.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?