Nintendo bevestigt komst Nintendo Switch 2

Geplaatst:
Aangepast: 7 mei 2024 19:22

Nintendo heeft eindelijk de komst van de Nintendo Switch 2 bevestigd. De nieuwe console wordt dit fiscale jaar nog aangekondigd.

We hadden het stiekem natuurlijk al door, maar nu is het door Nintendo zelf bevestigd. De Nintendo Switch 2, of hoe de opvolger van de Nintendo Switch ook gaat heten, komt er officieel aan. Via Twitter laat Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, weten dat de opvolger van de Nintendo Switch dit fiscale jaar nog wordt aangekondigd. Dit is bijzonder, daar Nintendo vorig jaar de geruchten van een Switch nog stellig ontkende. Ook liet Furukawa weten dat er deze juni nog een Nintendo Direct aankomt. Tijdens deze presentatie worden de games getoond voor de tweede helft van 2024. In deze presentatie wordt de Switch 2 echter nog niet getoond. Inmiddels hebben we al verschillende geruchten voorbij zien komen over de opvolger van de hybride console uit 2017. Zo krijgt volgens het meest recente gerucht de Nintendo Switch 2 geen grote hardware upgrade, maar slechts enkele verbeteringen ten opzichte van het origineel. Tevens wordt gespeculeerd dat de Nintendo Switch 2 in 2025 verschijnt. Dit is theoretisch mogelijk, als de console binnenkort al onthuld wordt.

Het is even afwachten op de officiële onthulling van de Nintendo Switch 2. Deze staat gepland tussen nu en het einde van dit fiscale jaar.

Bron: Nintendo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord