Ontwikkeling Final Fantasy 16 is bijna afgerond

Geplaatst:

De ontwikkeling van Final Fantasy 16 is bijna afgerond, aldus producer Noaki Yoshida. Dit zei hij echter al eerder, maar hierna werd de game uitgesteld naar 2022.

Yoshida deed deze uitspraak tijdens een interview in een magazine dat gratis weg wordt gegeven in Uniqlo winkels in Japan. Het interview gaat vooral over de algemene Final Fantasy franchise, die een speciale Uniqlo kleding lijn gaat krijgen. Het eindigt echter met de uitspraak van Yoshida over Final Fantasy 16. "De ontwikkeling van de laatste titel, Final Fantasy XVI, is in de laatste fase," zei Yoshida. In oktober 2021 claimde de producer ook al dat de RPG bijna af was, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Tijdens een TFS livestream herhaalde Yoshida dat het hoofdontwerp van Final Fantasy 16 af was en beweerde hij dat het ontwikkelingsteam momenteel de laatste hand legt aan de resterende zijmissies die in het spel zullen verschijnen. Yoshida zei toen dat de modellen van de personages van het spel ook bijna af waren en dat er nog maar een paar kwaliteitsverbeteringen aan het spel moesten worden gedaan. Toen Yoshida afgelopen december een update over de titel gaf, zei hij echter dat de ontwikkeling van Final Fantasy XVI bijna een half jaar achter was geraakt op schema. Het personeel was gedwongen thuis te werken en de Covid-19 pandemie had tot onverwachte productieproblemen geleid, waardoor de "volgende grote onthulling" van de game pas in de lente van 2022 zou plaatsvinden. "Dit heeft helaas de communicatie vanuit het kantoor in Tokio belemmerd, wat op zijn beurt heeft geleid tot vertragingen in, of in extreme gevallen, annuleringen van, de leveringen van onze outsource partners," zei hij. Het is dus nog even afwachten of Final Fantasy 16 nu echt bijna klaar is.

Er is nog geen releasedatum bekend voor Final Fantasy 16.

Bron: Twitter

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XVI

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

22 juni 2023

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord